Бедствие в Приморско, преляха две реки

Бедствено положение заради обилните валежи е обявено в община Приморско, съобщи кметът Димитър Германов. Засегнати и ранени хора няма - един човек е бедстващ, но екипи на Гражданска защита са се отзовали на сигнала за помощ. Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие, пише btvnews.bg. Има прекъснато електрозахранване, защото на места е наводнено. Пътят Ясна поляна - Приморско е затворен, има паднали дървета, особено в района покрай река Ропотамо към Созопол.

Реките Ропотамо и Дяволска са прелели. Затворени са и обходните пътища през Равадиново. До Приморско може да се стигне единствено с високопроходима техника. Наводнен е участъкът на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско - Южното Черноморие, каза още градоначалникът. Над 12 сигнала за наводнени хотели и къщи са постъпили, но кметът на Приморско няма информация за евакуирани туристи. Заради проливния дъжд настанените в хотел "Пламена Палас" са прекарали нощта без ток и вода. Има наводнени приземни етажи на къщи.

Рано в сряда сутрин Димитър Германов е свикал Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката. Наводнена е и централната част на града. Проливният дъжд е спрял, но продължават спорадичните валежи, уточни той. Временно е ограничен трафикът по отсечката Созопол-Приморско поради наводняване и паднали дървета, потвърдиха и от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Оттам съветват водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО