Ал Капоне може да лъска обувките на "КОЙ". Контрабандата се "диверсифицира" в нови "катебета"

"Всеки ме смята за гангстер. Аз се смятам за бизнесмен. Когато продавам спиртни напитки, това е контрабанда. Когато моите покровители ги сервират на сребърен поднос на Лейк Шор Драйв, това е гостоприемство.", реди Ал Капоне, без да се съобразява с многострадалната чувствителност на шляканите боклуци от "елита" на Америка по време на Сухия режим. В сравнение с нашенските политически мафиоти, които се напъват да внушат на публиката, че са готови на саможертва "в името на народа", Капоне е тийнейджър-навитак.

Ал Капоне е имал покровители, мешал се е с магистрати, ченгета, кметове, конгресмени. Разкешвал е за начина им на живот. Обаче не е успял да проникне в Системата като цяло, не е бил държавнотворен фактор. За разлика от "КОЙ", който, пардон за скрития каламбур, ще приеме и следващата конституция на България. Флетчър Добинс цитира и други примери в "Смайващата история на отмяната: Едно изложение за силата на пропагандата.". Родните "опаковчици" на контролираната от "квесторите на държавата" контрабанда коват закони. Ал Капоне може да им лъска обувките.

Контрабандата се "диверсифицира" в нови "катебета". Врякат как "КТБ" е постпродукция на "пирамидите" ала Мейдоф. Обаче думица не обелват, че през схемата "КТБ" са се избелвали мангизи от контрабанда. Дърдорят за "обезпеченията" - овладяване на сладки хапки от реалната икономика, но стискат устнички за финансовите потоци на "сивата икономика", която всъщност става такава, след като "черното" на контрабандата се "оправи" от белите якички.

Удроу Уилсън го казва много яко, с класически патос: "Нито една страна не може да си позволи нейният просперитет да бъде създаден от малка контролираща класа... Всяка страна се обновява от редиците на обикновените хора, а не от редиците на вече известните и държащите контрола.". По тази причина янките в София наблюдават със снизходително презрение напъните на "Бойко" да обслужва дявола във въздуха. Слугинчовците на Б.Б. раздуват, че ще сменят модела с нова конституция - Ахмед Доган го възпроизвежда със "смяна на поколенията" - КОЙ"-"МОЙ" и прочие "опаковки с целофан". "Бойко" не спира да лъска обувките на "КОЙ".

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО