Млада жена се подпали пред президентството

Жена се самозапали пред президентството, докато вътре текат консултациите за съставяне на правителство. Въпреки бързата реакция на пожарната и Спешна помощ, след като огънят беше потушен, жената не даваше признаци на живот, видя репортер на dnes.bg. По-късно от "Пирогов", където бе откарана, съобщиха, че жената е в изключително тежко състояние. Пациентката е настанена в противошокова зала на Клиниката по изгаряния в болницата. Екипът на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й, съобщиха от лечебното заведение.

Първи в опит да я спасят се притекоха от охраната на президентството с пожарогасители. Трагедията се разигра малко преди 15 часа. Свидетел разказа, че жената е слязла от автомобил, затворила е вратата на колата, заляла се със запалителна течност и след това се е подпалила. Все още няма официална информация за самоличността на жената. От МВР съобщиха единствено, че тя е 39-годишна. По информация на БНР жената е 38-годишна и се казва Лидия Петрова.

Не са ясни причините, поради които е предприела крайната стъпка. Директорът на Дирекция "Сигурност" в Столична община Красимир Димитров обясни, че не е получавана заявка за протест под такава форма пред президентството. Полицията огради района. Президентът е бил уведомен за случая. Заради него консултациите с представителите на Патриотичния фронт са спрели за малко и пак са продължили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО