Борисов се жалва от Путин в Брюксел. Юнкер: Няма да приемем никакви шантажи!

Няколко независими източници съобщават, че Бойко Борисов се е жалвал пред Жан-Клод Юнкер от Владимир Путин. Наши информатори от най-близкото обкръжение на Б.Б. твърдят, че още преди изказването на премиера в парламента той е получил дискретна подкрепа от американското посолство в София. Тогава той смотолеви неуверено: "Не приемам от съседна Турция да ни бъде говорено за суверенитета на България.". По наши данни в коридорите на еврократите в Брюксел се е държал много по-уверено, даже наперено.

"ЕК не е само наблюдател, ние сме с България в този момент. Няма да приемем никакви шантажи. Европейското семейство ще подкрепи България, за да се намерят решения на геополитическите предизвикателства!", изригна Жан-Клод Юнкер по време на съвместната пресконференция с премиера на България. Юнкер очевидно е опиянен от последната си гръмка изборна победа. "България е велика нация и зад нея стои цяла Европа. Няма да позволим да бъде шантажирана.", редна някак предизвикателно председателят на ЕК.
Според него енергийните връзки са основен елемент в новата вълна инвестиции от 315 милиарда евро. "Ще помогнем за изграждане на енергийните връзки със съседите ви. По отношение на "Южен поток" България и ЕК работят заедно. Неразрешените въпроси не са непреодолими. "Южен поток" може да бъде построен, условията са ясни, няма нищо ново. Топката е в полето на Русия.", заяви Юнкер.

"Тази среща беше съгласувана още преди изявлението на президента Владимир Путин. Хубаво е, че съвпадна с този проблем. В изказванията на Владимир Путин и на президента Ердоган България единствена беше посочена поименно като страна от проекта "Южен поток". Аз считам, че е несправедливо, защото ЕК преговаря от името на шестте държави, които са по трасето на "Южен поток". Освен това, подготвителните дейности, които касаят издаването на разрешителни, не са спрени.", заяви Борисов.

"Това изказване от Анкара беше доста преднамерено и предварително. Ние винаги сме заявявали, че сме за строителството на "Южен поток", стига да се спазват европейските правила. Към момента нямаме официално становище от Москва за спирането на проекта. На 9 декември в Брюксел ще се решава именно как да се изпълняват тези европейски правила. ЕК е пряк участник в преговорите. Надявам се те да излязат с конкретно мнение по тази тема съвсем скоро, защото България вече е направила доста инвестиции по този проект.", каза Бойко Борисов.

"Това че се отблокират фондовете за България, е въпрос на доверие. Ясно е, че сме готови за Шенген. Искам да благодаря на Европейската комисия, че ни дава възможност да усвоим тези пари в момент на тежка криза. Използвам момента, за да благодаря на всички партии в България. Имаме правителство и това спомогна за отблокирането на европарите.", пласира поредното си "балансирано изказване" за успокояване на духовете в страната лидерът на ГЕРБ.

Излиза, че Бойко Борисов трябва да прати още една расова каракачанка, пардон, "българско овчарско куче", от своето котило, за да се отблагодари на Владимир Путин, без чиято атака в Анкара свидливите еврократи едва ли щяха да разтворят кесиите толкова щедро. Кристалина Георгиева явно е шетала доста. Изказването Жан-Клод Юнкер, че България вече е ГОТОВА ЗА ШЕНГЕН, бе цитирано с очевидно неудоволствие от контролираните от Кремъл тв канали.

Трябва ли да очакваме "ресто" от Путин - смекчаване на позицията след бруталния БЛЪФ, който прокара пътека на Бойко Борисов в Брюксел?! Или окончателно му е ПИСНАЛО от българите, зад които стояли САЩ и ЕС, а те го предизвиквали и бавели проекта "Южен поток"?! Контраатаката на еврократа Жан-Клод Юнкер за ШАНТАЖИРАНЕТО е потресаващо предизвикателна. Да видим отговора на Владимир Путин. Бойко Борисов се опитва да се изниже като мокра банкенска връв, подритвайки топката в полето на мача между ЕС и Русия.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО