Наглецът Чижов пуска ред сълзи, ред сополи за "Южен поток". Забрави за "Троянския кон", но беше яко наритан

Забравихте ли наглеца Владимир Чижов, постоянен представител на Русия в ЕС, онзи същия нахален тип, който бълваше заклинания, че България щяла била да бъде "Троянския кон" на държавата на Владимир Путин в Европа. И? Какво стана? Защо сега се тръшка в контролирани от Кремъл телевидения? Защо съска от злоба и ненавист? Дебелащината му избива като отчаяние - САЩ и ЕС изритаха наглите руски управници от Конюшнята. Русия на Достоевски и Толстой няма как да бъде напъдена от Европа - Путин може. И си го проси. Нещо му секна фабриката за мерзки метафори на Чижов. Защо?

Стратегически е ясно - Путин се издъни още през януари 2009 г., когато намачка еврократите, спирайки кранчето за газ. Нямаше как да не се юрнат да търсят варианти за други доставчици. Докато Путиновата пета колона пласира в медиите как Турция щяла да замени "невярната България" за транзита на газ по Южния коридор, сякаш вече има договор, а не само меморандум за намерения, вмъквайки и Гърция в схемата, "експертите" забравят Източно средиземноморския коридор за транзит на газ от Израел. Леле, що стана? И той щял да минава през Гърция. И бил много конкурентен...

ЕК на ЕС не писка срещу него, защото ще бъдат спазени нормите на Третия либерализационен пакет. Да не би пък руснаците да клекнат и за транзита през Гърция да приемат Третия пакет? Само за България ли бяха толкова неотстъпчиви? Да не би някой от кабинета "Орешарски" да им е обещавал, че може и така да минат - по тънката лайсна. Защо пък да не се понаведат руснаците. Преди две седмици Путин не нахока ли Ердоган заради коридора за бойците от Пешмерга, които спасиха събратята си в Сирия от ИДИЛ. Турският президент си го премести - изпълни ангажиментите си по НАТО към САЩ.

Може и да не им харесва на рубладжиите в България, но Путин КЛЕКНА на Ердоган, а не обратно. Отиде му на крака. И беше нервен, неуверен, жлъчен към България и заради това унижение, което неговото потресаващо самолюбие с много усилия попреглътна. Източните хора са много паметливи за обиди - особено такива като Ердоган. Който познава произхода му, който е запознат с родословното му дърво, е наясно. Родът на майка му е от сой, от много горда фамилия. Лицето на Ердоган казваше всичко - той се изживяваше като снизходителен победител в двубоя на характери с Путин.

Трудно може да се отрече очевадното - съветниците на Путин са по-наясно с историята от подсказвачите на Чижов. Владимир Путин отиде в ЗЕМЯТА НА ТРОЯНСКИЯ КОН, за да потърси по-надежден изпълнител за тази роля от България - този път по НАТО предимно... Наглецът Чижов е образцов посредственяк. В сравнение с него актьорът Владимир Путин е за Оскар - но само в сравнение с такива дървари като постоянния представител на Русия в ЕС. "Не забравяме, че Турция е член на НАТО и кандидат за членство в ЕС, но въпреки това турското държавно ръководство се държи достатъчно независимо, във всеки случай много по-самостоятелно, отколкото, за съжаление, правителството на България.", проплака Чижов.

"Отнасям се с голяма симпатия към България и българския народ, но тази страна не се прояви като надежден партньор.", лъже безпардонно Чижов. Колко да ни е обичал - като наемници в "Троянския кон", като вечни длъжници на "къса каишка"?! Нещо не му се получиха нещата на Коняра - България не стана "Троянския кон" на Русия в ЕС. Кофтално за Путин, както казва Георги Марков за подобни случаи. България се оказа НЕНАДЕЖДЕН "ТРОЯНСКИ КОН" - не им е за пръв път на руските държатели на властта и все се набутват от Стефан Стамболов насам.

Разбираме го Путин - заобикаля Украйна, заобикаля България, сега ще трябва да заобикаля, ех, една още по-малка държава, само като територия и население, разбира се. Израел ще става все по-актуална страна за неговите геостратегически комбинации в региона. Всъщност Путин заформя конфликтна конфигурация - опитва се да ПРЕцака България чрез Турция, напира да дублира Израел през Гърция. И плонжира пред Китай, разбира се. Питането е дали неговият фаворит Юрий Трутнев ще се справи с тази голяма Тема. Наши приятели в руската амбасада в София си позволяват да спекулират невинно, че поколението на Чижов си отива, идват младите вълци, обслужващи Игор Шувалов и Юрий Трутнев, смятани за "тандем" на бъдещето. "Троянският кон" изрита наглеца Владимир Чижов.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО