Николай Радулов: "Цялата история с Петко Сертов е пресилена.". Пълноценно издирване не било необходимо, ех

"Цялата история с Петко Сертов е пресилена, той не носи актуална информация, но цялата история е индикативна за това, какво се случва в сферата на сигурността.", заяви с апломб бившият секретар на МВР Николай Радулов. Според Йово Николов не било необходимо пълноценно издирване на Сертов и най-вероятно такова не се води. Тези откриха Америка. "Отворковците", които се активираха след "ЧВГ", окончателно превърнаха аферата "Сертов" в медийна дъвка.

"Много по-обезпокоително е, че професионалното ръководство на МВР не може да осигури сигурността на самите служители и на българските граждани. Този човек, който е главен секретар сега, носи отговорността за смъртта на командоса в Лясковец, носи отговорността и за смъртта на граничния полицай в Горно Ябълково. И докато е на този пост ще продължават да загиват хора.", отсече патетично Николай Радулов в ефира на bTV.

След изцепките на Димитър Иванов и Бриго Аспарухов дойде ред и на "втория ешелон" - на такива като Радулов, който е известен най-вече като "съветник" на Бареков. Йово Николов пък "разплете случая" като в булевардна кримка - "На гръцката граница не се прави щателна проверка и това е "любима" дестинация за службите, когато не могат да дадат информация.". Според Николов не било правдоподобно и достоверно, че друг човек, а не Сертов е използвал личната му карта в хотела в Гърция. Кой му шушне подобно "инфо" на този?

И двамата корифеи реднаха, че Сертов не бил длъжен да се представи в полицейски участък, за да бъде прекратено издирването му. Според тях то вече било формално. Че дали пък в даден минал момент е било "реално". Може ли след още няколко месеци "формално" издирване меверейците да пласират в услужливи медии, че "сметката" е набъбнала до милиони? Някой ще се изненада ли?

Медийният екшън има две цели - запълване на следпразничния тв ефир, докато на екрана се появят мазните депутати, и тероризиране на съпругата на Петко Сертов, който да "признае", че аферата е "семейно-битова". Няма я Михнева да дипли сюжета около Божилов. За банковите транзакции през банка във Виена за "Южен поток" и консултантските ангажименти на Сертов към тази група нито думица. Писахме за тази връзка първи и единствени още на 8 декември. Меверейците "работят" по "семеен скандал" и нарочват съпругата за виновна за дунанмата.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО