Джон Кери заформи показно на Б.Б. за ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. Борисов притеснен заради убийствата и "Южен поток"

Пресконференцията на Джон Кери беше фестивал на скуката. Обичайното американско блябосване - общи приказки на килограм. И все пак - имаше непренебрежими знаци, поднесени в досадния стил на безличния Кери. Това не ги прави различни от нишаните на екшън-героя Джон Маккейн. Джон Кери отряза мерациje на Бойко Борисов да шикалкави за "Южен поток". Държавният секретар го обяви за приключен проект. Янките имат предостатъчно чувствително инфо, за да са наясно с намеренията на Владимир Путин. Б.Б. гледаше като слаб ученик отстрани. Дотук беше връткаджийството му по темата.

Б. сменя плочата в движение - ако се реализирал проектът на Русия с Турция за газа, можело да се говори за "хъб" на турско-българската граница. Вече думица не обелва за "хъб" край Варна. Бойко Борисов изглеждаше СМАЗАН, след като се провалиха левашките опити на пиарите му да осигурят шлякано медийно покритие в сряда за малоумната акция да се "спаси" проекта в последния момент - Борисов убедил Шевчович, а той щял да сгъне руснаците в Москва, вервайте. Нищо не излезе от това, разбира се. Алексей Милер за пореден път намачка Бойко Борисов. Часове по-късно нагли гербаджийски мазмантии продължаваха да бръщолевят, че трябвало да "изчакаме за проекта". Е, дочакахме - Джон Кери да лиши Бойко Борисов от усмивка.

Всъщност истинският ШАМАР НА КЕРИ беше за "върховенството на закона". Държавният секретар дори стигна дотам, че припомни как преди да стане сенатор, е бил две години прокурор и е работил срещу корупцията в администрацията. Как не потъна в земята Бойко Борисов, след като законопослушните български данъкоплатци ще трябва да плащат милиарди за грабежа на века - фалирането на КТБ. Борисов добре знае, че янките в София са заредили Джон Кери с информация за мегадалаверата с КТБ - чудничко "върховенство на закона" по български. Какво "върховенство на закона", какви пет лева - от няколко месеца България заприлича на стрелбише. ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА СЕ ПРЕНЕСЕ НА УЛИЦАТА! Как няма да не е посърнал Бойко Борисов край Джон Кери.

Буквално часове преди кацането на държавния секретар на САЩ в блокирана София меверейците трябваше да заграждат и Пловдив. И какво стана? Заловиха ли килъра по "горещи следи"? Организираната престъпност се възползва от дунанмата около посещението на Джон Кери и реши да направи ударите си. Дали Марси Рийс, американската посланичка в София, ще има солидни основания да изпраща оптимистични доклади за усилията на властите в България да превърнат върховенството на закона в нещо като "Отче наш"?! Джон Кери посъветва Бойко Борисов да полага усилия за спазването на върховенството на закона. И го разби за визите - вместо необходимите под три процента откази, за да отпаднат, миналата година имало 15.2%. Така нагласеното въпросче на Ирина Цонева се отля в канализацията и вместо да изпише вежди, избоде очи.

Докато Бойко Борисов не се откаже от шляканата практика на пиарите си да режисират медийни мероприятия, така ще бъде - ще се дъни. Каквито властите, такива и журналята им. Ако такава като Ирина Цонева беше истински професионалист, щеше да се подготви за кошмарната ножица между отказите за 2014 г. и железните три процента по процедура. Дали ще заформя врътки с жълти медии Б.Б. или с държавната телевизия, все тази, винаги се дъни. Обаче ПЛЕСНИЦАТА на Джон Кери беше потресаваща. Американците окончателно ЗАКОВАХА Бойко Борисов. Никакво връткане повече. Стойка мирно и козируване. О, да - що ли "фустичките" на Б.Б. не попитаха дали премиерът на България, втори мандат, ех, ще получи покана скоро за официално посещение в САЩ.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО