Цв. Цв. номинира кмета на Варна в... Пловдив и боята на пеещите фонтани там се олющи

Кметът на Пловдив беше за окайване тази сутрин в ефира на Нова тв. Според Иван Тотев не е чак такъв проблем, че боята на пеещите фонтани се олющила. Нещо повече - олющването било незначителен проблем. Лющенето на боята не пречело на функционирането на фонтаните. Напукването на боята било забелязано още преди 20-ина дни, но никой не му обърнал внимание, защото и със, и без боя, фонтаните си светели и пръскали вода. И този изкърти мивките, пардон, фонтаните!

И това го дърдори кмет на град, който ще бъде европейска столица на културата през 2019 г. Светят си фонтаните, пръскат си, какво толкова. Фирмата-изпълнител хвърлила хлорна вар във фонтана и това причинило олющването. Чудничко. Фирмата първо боядисва, сетне си лющи боичката с хлорна вар. Отстраняването на дефекта също щяло да бъде за сметка на "въпросната компания". "Проблемът ще бъде разрешен след около месец при следващото изпразване на езерото"., оправдава се нелепо кметът на Пловдив.

Три милиона лева за пеещи фонтани и след откриването - олющване. Това е резултат от ментосването, налазило общините в България. Справка - колко пъти пренареждаха плочките на пешеходната зона във Варна. Колко? Бойко Борисов бил бесен, научаваме, когато научил за олющването на боичката. Споко, Борисов, номинирайте Иван Портних втори път. Този път София, да речем, бедна й е фантазията на Йорданка Фандъкова какво ще й се струпа на главата. Шегичка?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО