34 участници се включиха в III плувен маратон "Археология" Бяла 2015

Арсений Бекетов победи при мъжете, а Ивет Шумкова триумфира сред дамите.
34 участници се включиха в третото преплуване на разстоянието между двата археологически обекта на територията на Община Бяла – Античната крепост на нос Свети Атанас и Пещта за строителна керамика от VI век в залива на нос Св. Йоан. Дистанцията е близо 2 км.
При мъжете в класирането първи е Арсений Бекетов от Варна. Времето на победителя е 19 минути и 6 секунди. Втори остана Антоний Моралийски. Трети се нареди Стефан Петров.
Варненката Ивет Шумкова стана първа при дамите, тя финишира с време 21 минути и 22 секунди, с което изпревари голяма част от мъжете. Втора в класирането при жените е Деница Георгиева, също от Варна, а на трето място завърши Десислава Хрисчева от Пазарджик.
Специална награда бе връчена на най-младия участник в маратона - Ангел Ангелов на 7 години. Отличен бе и най-възрастният участник Никола Увалиев, който въпреки възрастта си от 80 години преплува разстоянието напълно самостоятелно.
Парични награди получиха класираните от 1 до 3 място при двата пола. Имаше и допълнителни бонуси осигурени от спонсори. Наградите бяха връчени от председателя на организационния комитет и председател на Общински съвет гр. Бяла д-р София Кирова.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО