След Правец Корнелия Нинова отива в Москва. Лидерката на БСП ще участва в конгреса на "Единна Русия" на Владимир Путин

Лидерката на БСП Корнелия Нинова заминава за Москва. Това стана ясно от прессъобщение на партията. Преди дни Нинова посети и Правец, където се снима пред паметника на Тодор Жиков.

Визитата никак не е случайна - Нинова е получила покана за участие в заседанието на конгреса на управляващата партия "Единна Русия" - формацията на президента Владимир Путин. Висшият форум на руските управляващи ще се проведе на 26 и 27 юни в Москва.

Делегацията, начело с новата лидерка на БСП, ще участва и в работата на конгреса, и в кръгла маса "Светът 2016. Предизвикателства и заплахи", съобщиха още от партийния пресцентър.

Малко преди конгреса на социалистите, на който Нинова бе избрана за лидер на мястото на Михаил Миков, в партията имаше напрежение заради посещение на тогавашния лидер в Москва.

Причината - той беше там не по покана на "Единна Русия" на Путин, а по покана на социалдемократическата "Справедлива Русия" - една от формациите, които подкрепяха преди управлението в Москва, но сега се водят по-скоро в опозиция в рамките на Руската дума.  

Тогава видни социалисти критикуваха Михаил Миков, че е разсърдил хората на Путин и партията му, срещайки се и подписвайки споразумение за сътрудничество със "Справедлива Русия". От "Позитано" 20 отвръщаха, че контактите с Русия трябва да се поддържат на всякакво ниво.

Клуб Z

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО