Цачева и РБ: Не може червен генерал да е президент. Кандидатката на ГЕРБ лично отиде да поиска подкрепа на "Раковски" 134 и я получи. Без ДСБ

Цецка Цачева отиде на "Раковски" 134 да поиска лично подкрепа от РБ и я получи. Срещата мина без участието на ДСБ. Оттам обявиха, че ще подкрепят "десния кандидат, защото иначе би било противоестествено", както разясни Меглена Кунева.

След срещата кандидатката на ГЕРБ обяви:

"За мен като десен човек е важно да не допусна червен генерал да стане президент и да направи завой в политиката на България."

Цачева отиде на "Раковски" 134 се включи лично в заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, което се провежда в сградата на СДС на "Раковски" 134. И да потърси подкрепа от тях. Партиите от Блока обсъждат позицията си за втория тур на изборите, след като техният кандидат - Трайчо Трайков, не се класира за балотажа и получи 6,06% (според 85,68% от преброени протоколи в ЦИК).

След срещата тя призова: "Обръщам се към младите, активни хора. Към онези, които отидоха в последния момент до урните и не успяха да гласуват. Млади хора, изборът на 6 ноември  (вероятно 13 - б.р.) е съдбоносен. Знаем каква е алтернативата. Заради вас активните и млади граждани на България гласувайте", продължи тя.

Стана ясно още, че Цачева кани Трайков на среща.

"Готова съм във всеки момент да се срещна с него, той беше кандидатът на РБ", каза тя.

Трайков обаче в изборната нощ обяви, че не е декларирал подкрепа за Цачева и опроверга думи на Божидар Лукарски.

"Моите симпатизанти са хора, които нямат нужда и не са много податливи на внушения за кого трябва да се гласува. Със сигурност знам, че не биха искали човек като г-н Радев да стане президент. Човек, който прие да бъде издигнат от БСП и г-н Първанов. Човек, който нарича съюзническата ни солидарност - Ньойски договор. И който иска преразглеждане на участието ни в НАТО", каза Трайков пред bTV в първите си думи след края на изборите в България.

"Няма дами, няма кавалери, аз съм в битката", продължи да демонстрира боен дух кандидатката на ГЕРБ. Тя обяви, че Радев през седмицата трябвало да обясни как ще изпълни послания, които не влизат в правомощията на президента.

Цачева щяла да продължи с посланията, "които и до момента съм отправяла. Ще споделя тревогите, които имам като дясномислещ човек".

"Нямаме разминаване за това дали е възможно червен генерал да бъде президент. Между пилот и льотчик има разлика", реши да се пошегува Москов.

Цачева пристигна на "Раковски" 134 в компанията на няколко министри - Томислав Дончев, Екатерина Захариева. За преговорите пристигна и Даниел Митов. Липсваше обаче досегашният шеф на предизборният щаб Цветан Цветанов.

Заедно с Цачева на "Раковски" 134 пристигнаха Томислав Дончев и Екатерина Захариева. Нямаше и следа от досегашния шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На втория тур отиват кандидатът на БСП Румен Радев с 25,76% и Цачева с 21,97%.

Снощи ДСБ разпространи позиция, че няма да подкрепя никого за втория тур, обяви края на Реформаторския блок и началото на създаването на нова десница.

За преговорите на "Раковски" 134 пристигна и Даниел Митов.

Клуб Z

Снимки Лили Цачева и БГНЕС

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО