Ахмед Доган събира елита на ДПС в Сарая за анализ: "Да ги оставим да управляват"II? Не и с "национал-фашисти"!

Ахмед Доган събира елита на ДПС в Сарая в сряда и четвъртък. След неформалната сбирка за "ЧРД" на 29 март това е първия работен форум на ръководството на ДПС.

Лидерът на Движението ще изслуша отчета на председателя на партията заедно с областните председатели на партията, избраните за народни представители и евродепутатите.

Накрая по обичая си Доган ще представи своя анализ кампанията и оценката на резултатите от изборите и ще постави задачите за периода на съставяне на правителство.

Останалите играчи тъкмо започнаха да се притесняват от Тишината откъм Сарая подир гръмовното Писмо на Ахмед Доган, а лидерът на ДПС ще им предложи ново послание.

"Да ги оставим да управляват"II по аналогия с култовата реплика на Сокола след победата на Бойко Борисов през 2009 г. е най-очакваното като формула от ГЕРБ. Не и с "национал-фашисти".

Ахмед Доган, разбира се, ще определи линията на поведение на депутатите на ДПС при гласуването в Народното събрание на предложения от лидера на победилата партия кабинет.

"Най-естественото е да се случи коалиция между ГЕРБ и ДПС, но това няма как да стане, защото Движението за права и свободи се контролира еднолично от Ахмед Доган", заяви Мехмед Дикме.

Напротив. Най-естественото е да няма коалиция между ГЕРБ и ДПС, а да се сключи неформален корпоративно-властови алианс, който да дърпа конците в държавата - от първата до последната изпълнителна агенция.

Точно защото ДПС се контролира еднолично от Ахмед Доган като най-ефикасната Корпорация няма нужда от коалиционно официализиране на икономическите и властови отношения между видните депесари и гербаджии.

Капиите на ДПС бяха запазени от Бойко Борисов показно и без притеснение, а прочутият лондончанин можеше да попита не дали бигбосът на ГЕРБ вижда в огледалото Делян Пеевски, а дали не съзира Ахмед Доган.

Европа години наред преглъща неформалните корпоративно-властови мрежи и отношения между ГЕРБ и ДПС, за да се налага на босовете й да приемат безропотно коалиция на ГЕРБ с "патриотите".

Ако това се случи, цената на ДПС само ще се вдигне - Ахмед Доган ли ще пропусне да атакува Б.Б. чрез Мустафа Карадайъ за коалиция с "национал-фашистите".

След анализа в Сарая Предложението на Доган ще бъде озвучено от председателя Карадайъ и ще е същото като в предишния парламент - изграждане на "ценностно мнозинство" на проевропейските партии. И?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО