Президентът няма да свали Борисов с 3 000 протестиращи. Опозицията в БСП проваля митинга-протест на Корнелия Нинова?!

Президентът Румен Радев избра точния момент да подгрее протеста. Промените в кабинета с отстраняването на "пеевските" демотивира част от Десницата.

След договорките между шефовете на Групата "Сорос" и Бойко Борисов протестът загуби енергия и масовост.

Румен Радев посочи опасността протестът да отшуми - летните отпуски. Другата седмица на протеста може да останат само партийните активисти.

На 15 ден имаше около 3 000 протестиращи и затова на площада пред президентсвтото беше рехаво

Президентът няма друг ход освен да излиза пред протестиращите и да ги надъхва, но той няма да свали Борисов с 3 000 протестиращи и блокиране на кръстовища.

На 15 ден от протестите срещу кабинета "Орешарски" имаше повече от 30 000 протестиращи и пак беше лято. Дори през отпускарския август протестираха повече от 10 000.

Президентът не успява да стане лидер на софиянци - няма ги и предишните десни лидери. Десницата не подкрепя президента, нещо повече - бойкотира протеста.

Христо Иванов не успя да вдигне Десницата - около него има няколкостотин активисти на "Демократична България".

Ако на протеста бяха знакови фигури от Десницата като Евгений Михайлов и Георги Марков, десните от центъра на София щяха да се изсипят с десетки хиляди на площада.

Няма я обаче и софийската Левица - Корнелия Нинова се дистанцира от протеста след 9 юли, за да не се превърне Румен Радев в лидер на лявото.

Калоян Паргов, лидер на БСП-София, има бизнес интереси с ключови фигури от бизнеса, свързан с кръга около Борисов - от "Котараците" до Орлин Алексиев, а и воюва с Нинова.

Ако Левицата беше на площада, протестът всяка вече щеше да има десетина хиляди "бойци" срещу властта на ГЕРБ.

Протестът се поддържа от активистите на Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева и Христо Иванов плюс групите на Триото и "Боец", но така няма как да е повече от 3-4 000.

Остава един ход за мегапротест и сваляне на Бойко Борисов - митингът на БСП "Бузлуджа в София". Опозицията срещу Корнелия Нинова обаче го саботира и само имитира активност.

След митинга-протест на БСП и всяка вечер да излиза пред протестиращите президентът Румен Радев, няма да успее да събори омразния си премиер с няколкостотин протестиращи.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО