"Агитпроп" от тв канала на Путин изля ред сълзи, ред сополи за "мистична акция" на Дани Глейзър-"Сорос" срещу рублата

Събота. 15 ноември. Финансовата паника в Москва сякаш е овладяна. Уви. Не и в телевидението на Путин. Личният тв канал на руския президент изрови архивен материал от Zeit Online от 23 октомври, за да облъчи населението на Русия с поредната порция конспиративни версии за срива на рублата. Мишената този път бе бюрократът Даниел Л. Глейзър - Assistant Secretary for the Department of the Treasury of the United States, който бе представен едва ли не като извънземен войн срещу многострадалната рубла. Журналистите от немското издание леко са драматизирали разследването си за Дани Глейзър и неговата роля в сенчестите алеи на Глобалната Финансова Градина. Обаче Костя Сьомин от тв канала на Кремъл преигра смехотворно.

Преразказът на К.С. беше потресаващ. Уводът - почти катастрофичен. Рубриката е уж пародия от времената на Жданов - "Агитпроп", а разсополивилият се Костя обяви мелодраматично: "Истината е една!", той е нейният пророк, и, разбира се, одма затрака с картечницата на "правилната" Путинова реч. Даниел Глейзър бе нарочен за Джордж Сорос на новото време. Само дето не залага свои мангизи в атаката, а използва мощта на САЩ и нанася ударите си чрез Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, система, позната чрез култовото съкращение S.W.I.F.T, осигуряваща финансовите потоци на повече от 10 500 банки в над двеста страни. Според мишлетата на Путин в контролираното от Кремъл телевидение Даниел Л. Глейзър е вездесъщият бигбос на Световната Финансова Мрежа.

Всъщност Глейзър е помощник на секретаря на отдела за борбата срещу финансовия тероризъм в Бюрото срещу тероризма и финансовото разузнаване. За боса му, Хуан Зарате, работят 750 топексперти. Дон Хуан твърди - "Ние разполагаме с оръжието на бъдещите войни.". Дани Глейзър е завършил университета в Мичиган и право в култовия Колумбийски университет. Кариерата си започва, бачкайки за Coudert Brothers. Капацитетът си разгръща във FATF, агенция, известна като "специалните части" за интервенции на финансовото разузнаване на САЩ. Визитка - няма що. Как да не се вживее впечатлителният Костя Сьомин, запознал широката публика в Русия със седалището на S.W.I.F.T, разположено край малкото белгийско градче La Hulpe. Ентусиастът К.С. пропусна да каже, че свързаният със спецслужбите Лени Шранк, контролирал дълго време тази Финансова Цитадела, е въвел Дани в "бизнеса".

Много по-съществен бе пропускът на Костя за Михаел Финдайзен, ключова фигура в "девизните" мрежи на Германия, познаващ всички основни играчи във финансовата столица Франкфурт. Говори се, че Михаел е свързал Дани с "тайните помощници" на тетка Ангела Меркел. Журналистите на Zeit Online толкова са се впечатлили от кадрото на Путин, седящ до Меркел на Маракана на финала на световното по футбол, във вестниците на другия ден, че са объркали датата - вместо 13 са изписали 14 юли. Как ли Костя пропусна да се изгаргари с тандема на Zeit Online?! Апропо. Много "пропуски" имаше Сьомин - даже за Аркадий Ротенберг, изключително близък до В.П. олигарх, и неговите финансови неволи на Запад, особено в офшорките, връткани от "тайно бюро" в Италия, обезпечавано от другарчето на руския президент на Ботуша, думица не обели, докато раздуваше как идеята на американския Дани Бой била да бъдат ударени олигарсите в Русия, за да скочат срещу Путин.

Пукнатината във версията на немските журналисти и в конспиративната теза на Костя Сьомин и неговите медийни чорбаджии, контролирани от Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, е очевадна - невъзможността да бъде заформен поръчков медиен ордьовър между санкциите, приемани на етапи от ЕК на ЕС, и екшъните на Барак Обама, с обслужващите "атаки" на Дани Глейзър и неговата "антитерористична финансова банда". Обаче. Не може да се отрече - момчетата на Песков и Путин в телевидението на Кремъл заформиха уникална реклама на Даниел Л. Глейзър. Направо го изстреляха в друга лига. Що ли не му звънне Песков, за да му направи предложение, на което да не може да откаже?! Иначе отиде си рублата, загина. Нима не е ужасяващо да се наливат резервни мангизи от "Фонда за поколенията" в лумналия микс между падаща цена на петрола и сриваща се рубла?!

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО