Полицаите на Путин задържаха 269 души по време на протест в подкрепа на Алексей Навални. Товареха ги в автобуси

269 души бяха задържани на 30 декември вечерта на "Манежния площад" в Москва заради участие в неразрешен протест, "народный сход", в подкрепа на Алексей Навални. Според инфо на руските ченгета в несанкционирания протест са участвали 1500 руснаци. Независими източници информират за много повече участници.

Полицаите на Путин товареха протестиращите в автобуси, оборудвани като арести. Говорител на полицаите-милиционери обяви, че масовите арести са предприети заради факта, че протестът е неразрешен. Алексей Навални се появи на "народния сход", нарушавайки мярката си за неотклонение - "домашен арест", и тутакси бе брутално натоварен в автобус на жандармите.

Навални обяви в "Туитър", вероятно, за да улесни куките, че ще се присъедини към своите привърженици. Според руски сайтове той не е свалял електронната гривна, указваща местоположението му на правоохранителните органи. По-рано във вторник Алексей Навални получи присъда от три и половина години условно. Брат му Олег го праснаха с три и половина години тюрма.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО