ИДИЛ удари в Париж. Десетки убити и ранени, Оланд притича до окървавената редакция на Charlie Hebdo

Двама въоръжени мъже са нападнали парижкия офис на френското сатирично списание Charlie Hebdo, убивайки поне 11 души и ранявайки повече от 10, съобщаава Le Parisien. Пет от ранените са в критично състояние. Свидетели твърдят, че нападателите са открили продължителен огън с автомати "Калашников". Списанието е било обект на яростни критики в миналото заради начина, по който изобразява актуалните случки на деня.

Последният туит на изданието е бил карикатура на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади. Двама мъже с черни качулки на главите влезнали в сградата и открили огън, твърди друг свидетел, след което избягали от сградата. По редакцията на списанието бяха хвърлени коктейли "Молотов" през ноември 2011 г., един ден след като публикуваха карикатура на пророка Мохамед. Президентът Франсоа Оланд притича до окървавената редакция.

Докато са се изтегляли терористите са прегазили пешеходец. Паника полази Париж, предават световните агенции. Журналисти са в шок. Чакат се още удари. Французите треперят за взривове.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО