Млад кениец напира да стане зет на Обама, дава 50 крави, 70 овце и 30 кози за Малиа

Млад кениец предлага на американския президент Барак Обама 50 крави, 70 овце и 30 кози за ръката на дъщеря му Малиа, съобщи africanspotlight.com. Феликс Кипроно е млад адвокат от Найроби. Проявил интерес към 17-годишната щерка на Обама още през далечната 2008 г., когато тя била едва на 10 годинки, а самият Обама беше сенатор в щата Илиной. "Всъщност не съм се срещал с никоя оттогава насам и обещавам да съм й верен. Споделих това със семейството ми и те са готови да ми помогнат с цената за булката," споделя Кипроно. Той смята Малиа за подходяща, тъй като има кенийска кръв заради корените на баща си. Твърди, че не става въпрос за увлечение, а е наистина влюбен в нея.

Американския президент ще посети Кения през юли. Кипроно е готов да се види с него и да обсъдят сериозно предложението му. "Хората могат да кажат, че искам парите на семейството им, но това не е така. В момента подготвям писмо към Обама, в което ще го помоля да я вземе със себе си при пътуването си. Надявам се посолството да предаде писмото ми. Ще го дам на посланик, с когото съм си общувал неколкократно," обяснява младият кениец, пише Клуб Z.

Според него, ако президентът приеме предложението му, годежът за "любовта на живота ми" ще бъде "уникален": "Няма да разчитам на клишета като шампанското. Вместо това, ще я изненадам с мурсик, традиционно календжинско кисело мляко. В знак на това, че е моята кралица, ще окича главата й със свещеното растение синендет. Ще ѝ предложа на много популярния хълм в Бурети, близо до земята на баща ми, където са короновани лидери и воини. Мястото се казва Капкатет, което означава "победа". Животът ни ще е простичък. Ще науча Малиа как да дои крава, да готви угали и мурсик, като всяка друга календжинска жена," разказва още от плановете си Кипроно.

Президенът на САЩ е известен с чувството си за хумор, което не може да се каже за властната му съпруга, която има последната дума в семейството. Първата дама е позната като Желязната лейди на САЩ. На снимката Кипроно изглежда като непоправим ентусиаст.

 


    
 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО