Б.Б. се гласи да реже лентички във Варна. Да не сърба супа от скандали…

Бойко Борисов се готви да реже лентички за разкопките във Варна. Кметът Иван Портних, популярен сред много варненци като Археолога, му осигурява терен за изява. Лидерът на ГЕРБ още миналото лято даде заявка, че ще преследва втори кметски мандат за партията си в морската столица. Лошото за него е, че доскорошният "работещ тандем" Иван Портних и Лиляна Павлова отдавна произвежда само скандали в задкулисието на ГЕРБ-Варна. Двамата са жестоко скарани и това е публична тайна. Какво ли не можа да раздели с прокметския кръг "При Тъста" Павлова? Носят се различни слухове. Говори се, че тя била бясна заради непрозрачните схеми на "тъстовете", поставили под контрол преразпределянето на търговските точки в града. Възмутени граждани, запознати със ситуацията, алармират, че приближени до местните властници са зинали да прилапат центъра на Варна. И не само, допълват запознати с далаверите. Общински съветник, който се изживявал като пръв масон, заформил схема с подставено лице, познато като Шофьора, чрез което да дипли дебели пачки от четири сладки места за продаване на сладолед в район "Аспарухово". 

Задкулисната лапачка във Варна е потресаваща. Да не се окаже, че докато се кани да реже лентички в морската столица, Бойко Борисов може да сърба супа от скандали. Натирените от схемите готвят яко "ресто". От седмици се носи сочен слух, че общински съветници и депутати от ГЕРБ-Варна са уговаряни да напуснат партията. Обещанията, научаваме, били много щедри. Иван Луков, председателят на Общинския съвет, бил непробиваем, уверяват осведомени за намеренията му. Те са категорични, че нямало да направи резки движения. Вярно било, че от месеци бил под натиск от различни кръгове за "смяна на караула" в търговските схеми, но И.Л. се измъквал засега. Николай Апостолов, бивш шеф на Съвета и сегашен депутат от ГЕРБ, бил увещаван да избере по-перспективна платформа за политическото си развитие, но до момента няма данни, че се е поддал на обработката. Н.А. се задоволявал с изразяване на силно възмущение от активностите на схемаджиите от лобитата на "При Тъста". 

Лиляна Павлова няма никакъв шанс да разбие комбините на "тъстовете", отсичат прекрасно запознати с разположението на силите в гербаджийското задкулисие на Варна. Опитът й чрез Иван Луков да въздейства върху "оперативната обстановка" доведе до изолирането му от "тъстовете", допълват информатори от Билдинга. Източници на информация от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов твърдят, че лидерът на ГЕРБ отрязал Лиляна Павлова, когато се опитала да критикува пред него кмета на Варна. Очевидно Б.Б. е опънал "чадър" над Иван Портних. Лошото за лидера на ГЕРБ във Варна е, че в морската столица няма да яде супа от тефтерчета, защото може да му се наложи да духа супа от скандали заради прелюбопитни видеоматериали. Близки до прочервени бизнесмени, които сега се усукват около "тъстовете", филмирали в началото на миналия туристически сезон местен властник, който поискал кръглата сума от 50 000 лева (не само за себе си…) срещу най-апетитните парчета от "търговската баница" на Варна. 

Софийски шефове на сладоледаджийска верига набивали наскоро канчето на своя представител в морската столица. Оказало се, че той не бил уредил напазаруването на "правилния човек". Лошо. Само дето писането на четири нулички след първата цифра в заведение с отлична славянска кухня било филмирано. Гореща супа от скандали щял да духа Б.Б. във Варна. Може да е сигурен, убедени са съратници на най-големия му враг в политиката. Да видим.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО