Посрещнахме туристите от първия за сезона круизен кораб с разбити улици

Варна се оказа неподготвена да посрещне туристите от първия круизен кораб за сезона. Дано да е за последно и настоящите строителни декори скоро да се превърнат в красиви улици. Както казахме, важното е, че нещо се прави, но дали туристите това ги интересува. Разбити главни улици, натоварен трафик до пристанището, затруднения с осигуряване на достатъчно екскурзоводи са само част от проблемите, с които се сблъскват пасажерите.

В 7 сутринта на Морска гара акостира MSC Sinfonia с около 1300 пътника на борда. Те ще останат тук до 6 вечерта, след което отплават за Истанбул. Освен разходки по Главната улица и в Морската градина, на туристите се предлагат и обиколки на Римските терми, Катедралата, Археологическия музей и други забележителности във Варна. 

За съжаление, главната улица на града кандидат за Европейска столица на културата, прилича по-скоро на място за археологически разкопки. Служители на фирма за обслужване на канализацията пък обливаха гостите с вода - дали ги поздравяваха за добре дошли и за да им върви, или защото искаха да измият улиците? Сборният пункт на туристите е пред Катедралата. От там тръгва и последния автобус за кораба в 5 вечерта.

ГАРО ОДАБАШЯН
petel.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО