Варна се изложила на изложение във Велико Търново

Една маса от ресторант, зад която две общински служители раздавали визитки – това било представянето на Варна на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. На фона на това, останалите градове, участвали във форума имали интересни и привлекателни щандове, разказа не кой да е, а председателят на Общински съвет Иван Луков, пише petel.bg. Той добави, че разполага със снимки от срамното присъствие (или по-точно отсъствие) на общината от туристическото изложение и поиска обяснение от кметската администрация за фиаското в старата българска столица.

Разкриването на резила стана по време на заседанието на комисията по търговия, туризъм и рекламна дейност към местния парламент. Председателят му поиска отчет за свършено във Велико Търново, както и на оставалите подобни форуми, на които Варна участва, тъй като дейността се финансира от бюджета и по-точно от туристическия данък. Иван Луков първо нарече щанда на града ни "пазарска маса", но после се коригира, че по-скоро мебелът е бил от заведение.

Представителка на администрацията на Иван Портних се опита да се оправдае пред комисията, че на щанда имало и рекламни материали. "Рекламираме с това, което ни е предоставено", коментира тя. Абсурдното в случая е обаче, че на изложение за културен туризъм Варна е останала без адекватно представяне на кандидатурата си за културна столица на Европа през 2019-а. Според администрацията логото на инициативата е присъствало на т.нар. щанд, а според съветници, на снимките това не се виждало. Комисията по туризъм реши да вземе по-сериозни мерки срещу подобни провали на рекламната кампания на града ни и поиска да и се предоставя пълен отчет за участието на общината на подобни форуми. Към данните задължително трябва да бъде приложена и снимка на щанда, отсякоха общинските съветници.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО