Румънци "щурмуват" Варна за Великден

Близо 150 000 румънски туристи ще "щурмуват" Северното Черноморие и Варна за Великден. Това съобщи доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара, пише chernomore.bg. Гостите от северната ни съседка ще бъдат повече от миналата година, гарантира експертът. Според него обаче румънците ще са по-малко от 2008 година, когато е бил пикът на техните посещения. Румънците идват още днес. Ще нощуват тук в четвъртък, петък, събота, неделя и понеделник. Има и такива, които ще останат във вторник, описа ситуацията Стоян Маринов.

Хотелите с по 4 и 5 звезди отдавна са резервирани от румънски гости и там места няма, каза Маринов. Според него предпочитани от северните ни съседи са и SPA центровете.  Все още могат да се намерят места в тризвездните хотели и тези с по-ниска категория, добави експертът.
Обири се случват навсякъде по света. Моя колежка бе обрана пред катедралата в Палма де Майорка. Проблемът при нас е, че дойде един голям кораб и ние веднага се изложихме с кражбата. Така Стоян Маринов коментира инцидента във Варна с плаващия под панамски флаг MSC Sinfonia.

Припомняме, че тогава трима туристи от лайнера бяха обрани. Това забави тяхното заминаване от Варна. Корабът трябваше първоначално да пътува до Крим, но в последния момент е предпочел да акостира във Варна. Предварително е трябвало туристите да бъдат предупредени от туристическите агенти за рисковете тук. Освен това, като се знае, че идва подобен кораб, е нужно да се увеличи охраната, категоричен е Стоян Маринов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО