ГЕРБ-Варна продължава да се тресе от интриги. Изпращат Портних, издигат Пейчев, набутват се с Лиляна?!

Не спират да се вихрят интригантите в ГЕРБ-Варна, не спират, бе. Ужасссс. Събрали се да гледат финала на световното по футбол приближени на "тъстовете". Замезили. Пийнали марково бяло вино. Отрано се сбрали. И като тръгнала една приказка. "Ако не можем да спасим нашето момче като кмет, защо да не заложим на Пейчо?", реднал един от баш "тъстовете". Леле, как са се паникьосали. Ошашавиха се подир текста ни за намеренията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се справят с кризата във Варна чрез разделяне на постовете - Портних оставал кмет засега, но областен координатор щял да бъде друг. Борисов щял да наблюдава кмета, а Цветанов - координатора. Два дни след нашия текст за заверата на старите хиени в ГЕРБ-Варна и срещата в гербаджийския хотел в Русе се появи "потвърждение за намеренията" - Борисов щял да сменя областни координатори по места. Колко удобно - тестват "канала" с пласиране на контролирано изтекло инфо, а сетне го "потвърждават" залпово в други медийни платформи. Лошо няма. Само дето ние следим процесите "самосиндикално"...

Тествахме ги и ние пласьорите на "Бойко". Сепнаха се от пласмента за Красимир Велчев като вариант за водач на листата на ГЕРБ във Варна. Тутакси дойде "опровержението" за червената внучка Лиляна... Честито на победителите. Схемаджиите около Емил Радев се уредиха с "контрольор". Иван Портних - с "ревизорка". Стоп. Да внимаваме! Много се кефим на момента, в който информаторите от обкръжението на Борисов стигнат до сакраменталния въпрос - "Какво ще правим с Иван?!". Цветанов го бил отписал. Не и Борисов. Уж сън не спял, за да се погрижи за него. Обаче Б.Б. бил в паника, че ще загуби кметската позиция, ако заложи отново на Иван Портних. "Чака ни катастрофа с Иван. Загинали сме...", хлипал наскоро гербаджийски уреждач по сладоледената писта.

Марио Гьотце вече бе вкарал гола, твърди нашият агент на оперативно внедряване в кръга на "тъстовете", когато най-близкият до Борисов и Цветанов реднал "сензацията". След няколко месеца, твърди се, че ще се случи през ноември, Бойко Борисов щял да изтегли Иван Портних в София. На негово място като и.д. щели да инсталират Пейчо Пейчев. (Леле, колко се е наточил Цв. Цв. да овладее Билдинга от името на Борисов, леле...) Иска им се на "тъстовете" - губят Зетя, който през последните седмици се опитва да внушава, че иска да се "еманципира" от тях, но пък се уреждат пак със свой човек. Публична тайна е "топлата връзка" между Кр. Маринов, известен като "Тъста", и Пейчо Пейчев, първи заместник-кмет на Варна. (Румнаджийска лимонада...) Сега се хванете за нещо, за да не паднете. След като реализират Пейчев като и.д. кмет, щели да го лансират и за кандидат-кмет. Ало, Борисов, предсрочни избори за кмет на Варна ли се гласиш да губиш, ако вече и ти си вдянал, че рискуваш много с довършване на мандата на Иван Портних?!

Да не би кукувица да е изпила акъла на Бойко Борисов - да повтаря схемата с Христо Бозов. Николай Бареков много ще му се зарадва... Въпросът не е в Пейчев. Втори провал на Бойко Борисов - пак схема с и.д.-та като след оставката на Кирил Йорданов, ще досрути "къщичката" му във Варна. И още - нима е тайна, че П.П. е свързан с хардовете в БСП-Варна? Борисов наистина ли си вярва, че няма да бъде доосветена връзката между Маринов и Пейчев? Аман от ДС-ченгета, Борисов, аман - ще ревне публиката и дотук със сценария на "тъстовете". Пак се хванете здраво, за да не паднете кофтално. Портних вече го изпратиха, дето се вика, Пейчев го издигнаха, но черешката на тортата е с Лиляна Павлова - пак щели да я посрещат гербаджиите като водач на листата. Натрисането на комунистическата внучка е блага вест за бастисаните червени кохорти. Ще си вземат малко въздух. Хищните стари хиени били бесни и готвели операция "Разлагане" в ГЕРБ-Варна, защото Лиляна щяла да нареди на избираеми места нови лица и активисти от МГЕРБ, щерки и синчета на намазани бизнесмени, които да разкешат здраво за кампанията.

Марио Гьотце вече бе развял фланелката на приятеля си Марко Ройс, когато "тъстовете" решили, че трябва поставят ултиматум на Бойко Борисов - да си взема, ако иска, Зетя в София, но техните капии да не разбутва. Бедна им е фантазията на "тъстовете" и на Б.Б. какво ги очаква на местния вот подир изненадките на парламентарните избори И заради отстрелването на хората на Емо Радев и компания. Бойко Борисов се набута с класически цугцванг във Варна. Сам си го направи - няма как да остави "тъстовете" да се разпищолят толкова безсрамно, а сетне да се изтъпани пред варненци и да каже - "Ако пак стана премиер, Варна вече няма да е село, а селище от градски тип с Аспаруховска канализация.". Даже и да актуализира бюджета заради "морската столица" - няма как да върне доверието на варненци с подобни "кадри".

Нека дерзае Борисов, но да помни, че трябва да научи действие "изваждане", толкова важно в политическата аритметика, за да не се шашне, когато види разликата между гласувалите за ГЕРБ на парламентарния вот и на бъдещите местни избори, когато и да са те. "Всички срещу Борисов" този път може да бъде работеща и резултатна схема заради наглостта безхаберието на управниците да се "компенсира" чрез схеми и комбинации. Апропо. Иван Портних поне мяучеше в "Аспарухово", докато Бойко Борисов му уреждаше кризисен пиар във ведомствени телевидения. Някой да е видял Пейчо Пейчев да свърши нещо?! Някой да е видял Лиляна Павлова заслабнала след въртене на лопата в "Аспарухово"? И пак на тях залагат Борисов и Цветанов - вихрушка ли ще дочакат, потоп ли. Да видим.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО