ГЕРБ-Варна реди листи за НС в петък. Емил Радев отвръща на удара?!

Напрежението в ГЕРБ-Варна стигна точката на кипене. В петък в петте района синхронизирано ще се провеждат събрания за внасяне на предложения за кандидат-депутати. Реденето на листи от седмици държи на нокти местните активисти на Борисовата партия. В петък от 18 часа започва регистрацията. Могат да участват само партийни членове, които са изрядни с плащането на членския внос.

Особен интерес провокира събранието в "Одесос", което ще се проведе в зала Европа" на ФКЦ. Също в петък от 18 часа, разбира се. Форумите на Бойко Борисов за кандидат-депутатските листи са като третите мачове в групите на световното по футбол, да няма уговорки, гаргари се виден гербаджия от групата на Емил Радев. Всъщност големият залог е - кой от старите хиени ще пласира повече свои хора на избираеми места. А те няма да бъдат малко, ако Б.Б. успее да направи правителство.

Форумът на активистте от "Одесос" е ключов. Тук са базирани основни играчи - Емил Радев и Димитър Атанасов. Питането е - ще успее ли Емо Радев да отвърне на удара. През последните седмици инкасира доста удари под кръста. Бившият командос от Морския специализиран разузнавателен отряд в "Тихина" е известен с близостта си до ТИМ и Бойко Борисов. Край него се оформи влиятелна група, в която влизат Тодор Балабанов, ключов общински съветник, също нарочен за човек на ТИМ, и Емануил Манолов, кмет на Аврен, където мастити бивши и действащи депутати имат интереси.

Раздуват се и пикантерии. Свилен Крайчев, познат като "любимо мюре" на Бойко Борисов, се бил върнал, научаваме, от странство. След като съветваше кмета Иван Портних за клинкера и "плочките за баня" на пешеходната зона във Варна, Свилен Крайчев очевидно не иска да изпадне съвсем от играта. Обаче запознати го определят като "никой" в ГЕРБ. Какви хора. За разлика от него Емил Радев не е без влияние. Никак даже. Напоследък около него се върти и Павел Христов, оргсекретар на ГЕРБ-Варна. Мама иска да го види шеф на ГЕРБ-Варна, може и заместник-министър...

Емил Радев очевидно се стреми да постави под контрол "резервните места". Точно реднатите на тези позиции ще търкат парламентарни банки. В същото време е ясно, че ще се опита да пробута свой човек като заместник-министър в Регионалното, дипли наш агент на дълбоко прикритие в неговото най-близко обкръжение. Ей, не мирясват, ей, не го оставят на спокойствие този ценен кадър на Бойко Борисов. Той се е потопил дълбоко, а те - "Емо ще отвърне на удара на Иван и Лиляна!". Да видим как... Апропо. Гербаджиите във Варна тръпнат дали Б.Б. ще ги уважи този уикенд или пак ще отложи рейда си във Варна. Нещо не му се идва тук. Да не би пък да отскочи до Силистра - човек на Маджо щял да прави "голяма среща"...

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО