Делото срещу "хулигана" Сидеров не тръгна

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Процесът бе отложен, тъй като обвиняемият не е имал законовия 7-дневен срок, в който да се запознае с обвинителния акт и да подготви защитата си, както и поради това, че нередовно призованият Костадин Колев не се яви на делото, пише pressadaily.bg. Самият Сидеров също не се яви в съда днес. Следващото заседание, на което ще бъде направен втори опит за старт на делото срещу Сидеров е насрочено за 15 октомври от 10.30 часа.

Делото срещу Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство в Софийски градски съд е разпределено на 11 състав с председател съдия Мариета Райкова. Инцидентът стана в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен. Два дни след случая главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата, но той сам се отказа от него. По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.

По случая са разпитани над 20 свидетели, които са присъствали на инцидента. За разлика от Сидеров и охраната му, те са останали на летището и са изчакали пристигането на разследващите, пред които са дали показания, като са посочили, че лидерът на "Атака" е имал дейно участие в скандала. Това не е първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от партийния лидер. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО