Красимир Янков прецака Боби Гуцанов. Ако Миков постави като втора Клисарова, четвъртият може да изгори...

Областният съвет на БСП-Варна редна очаквана листа от кандидати за народни представители от Трети варненски многомандатен избирателен район. Водачът на листата, Ангел Найденов, бе определен в събота с решение на  Националния съвет на БСП, както предвидихме първи. След  гласуване членовете на Областния съвет на БСП-Варна определиха на заседание на Областния съвет, проведено от 16 часа в клуба на "Братя Миладинови", подредбата на листата за предсрочния парламентарен вот на 5 октомври, съобщиха наши разведки в червения стан.

Красимир Янков прецака Борислав Гуцанов. Ето списъчето - Ангел Найденов, Красимир Янков, Борислав Гуцанов, Георги Андреев, Иван Великов, Христо Боев, Мая Раданова, Светлана Такева, Стефан Димитров, Милена Драгнева, Десислав Тасков, Николай Джагаров, Димитър Чутурков, Пламен Стоянов, Цонко Цонев, Йорданка Йорданова, Алекси Алексиев, Януарий Вичев, Георги Борисов, Иво Стамболийски, Тодор Недев и Пламен Митев.

Михаил Миков ще има последната дума при съгласуването на листата на "Позитано" 20 на предстоящия Национален съвет на БСП. Ако Мишо Миков постави като втора проф. Анелия Клисарова от гражданската квота, Борислав Гуцанов става четвърти и може да изгори, тъй като БСП много трудно ще получи резултат за четирима депутати от Варна. В сегашната ситуация това се преценява като деветото чудо на света, ако се случи. На всичко отгоре и коалиционните партньори напират за избираемо място. Леле, леле, ужассссс... Апропо. Гуцанов може да е дори пети, тъй като четвъртото място е "бронирано" за коалиционен партньор. Тогава какво - на "чавки" ли ще разчита?!

Областният управител Иван Великов уж търсел подкрепа от кръгове край кмета Иван Портних, за да остане на поста и през кампанията. Интригантски слухове. Какво друго? След като го вписаха като пети в листата, даже и шубелисаният за Варна премиер няма да има избор и ще трябва в сряда да го смени. Ако дотогава получи инструкции от влияещите и решаващи фактори за Варна кого да сложи, разбира се. Останалите изписани в листата нямат никакъв шанс. Ама наистина нулев. Минусов.

Както предвидихме, Янков изцака Гуцанов за второто място. Честито на червените "победители". С тази листа на БСП-Варна хората на Бойко Борисов май ще имат проблеми само с активната кампания на водача на листата на "България без цензура", Николай Бареков. О, да, за една бройка да забравим - "червените тамади" Аврам Тодоров и Пламен Градинаров не са присъствали на Областния съвет - вероятно по обективни и извиними причини.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО