Червени не искат Папазов за втори в листата на БСП-Варна уж заради Пеевски. Залагат на Анелия Клисарова?!

Натискът срещу Данаил Папазов да не приеме офертата за второто място в листата на БСП-Варна се засилва. Независими анализатори оценяват атаката като знак към Делян Пеевски да се пръждосва от Варна. Публична тайна е, че Пеевски и Папазов са изключително близки. Борислав Гуцанов и Красимир Янков са обединени само в едно - никакъв Папазов не им трябва, защото ще застраши интересите им. Влизането на "морския вълк" в голямата игра ще преформулира решаващата част от лобистката схема на корпоративната съставляваща на варненската политическа сцена.

Предпочитанията на "старите лица" в БСП-Варна са на втората позиция да бъде поставена Анелия Клисарова, която е преценявана като безопасна. Михаил Миков се е видял в чудо за "морската столица". Докато фокусът е върху Благоевград и София-област, във Варна червените ще се изтрепят. Битката е съдбоносна за Гуцанов и Янков. Засега Красимир Янков е втори, а Гуцанов - трети. Обаче. Второто място се пази за "гражданската квота". Янков автоматично става трети, а Гуцанов - четвърти. Четвъртата позиция е за "коалиционен партньор". Така Боби Гуцанов отива на пето място. Кошмар...

На практика може да изгорят и двамата, тъй като за трети депутат от Варна червените могат да съберат гласчета, само ако им налеят от друго място. Ангел Найденов няма откъде другаде да влезе в парламента. Не може и да стане министър, тъй като БСП ще духа супата след вота. И? Ами нищо - слагат си червените "безобидната" Клисарова на втората позиция и я вкарват в парламента. Тя няма да се откаже, ако Янков е трети и не влиза. Така Гуцанов и Янков отпадат от играта, а Папазов и Пеевски са блокирани за мащабни активности в града. Честито на "победителите".

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО