Потвърдено. Отсвириха Добромир Джиков от втората позиция в листата на АБВ-Варна

Прогнозата ни се потвърди напълно. Отсвириха Добромир Джиков от втората позиция в листата на АБВ-Варна. В сряда вечерта местните активисти реднаха проекто-листа. Представихме я. Никаква промяна. Форумът в София в неделя потвърди подреждането - Ивайло Калфин, доц. Георги Кючуков, Иво Сеферов, Меглена Темелкова, Добромир Джиков, Марин Черкезов, Владимир Върбанов. Позицията на доц. Кючуков става избираема, ако АБВ преодолее бариерата за парламента. Ивайло Калфин е водач и в София. Неврохирургът е видна фигура и вероятно би бил предпочетен пред вторите в други избирателни райони.

Добромир Джиков е отсвирен - месеци наред се точеше да бъде втори. Очевидно Румен Петков реши да не налага силово масонската линия в АБВ. Иво Сеферов има силни позиции в Провадия - все пак е бил кмет. Меглена Темелкова би трябвало да мобилизира "академичен вот" в Свободния университет, както и другарите на свекъра си Стойчо Бакалов, който има влияние в червените среди в града. Джиков беше кандидат-кмет на Варна. Ако е запазил поне част от вота си, това би допринесло за резултата на "азбукарите". Но това е "аритметика на миналото", редна изборджия от БСП.

Марин Черкезов е на престижното шесто място, което му създава положение в средите на АБВ. Той е председател на Общинския съвет в Аврен и е ангажиран по "Южен поток.". Знае се отношението на Георги Първанов, лидер на АБВ, към "Южен поток". Владимир Върбанов също е на позиция, която го легендира като влиятелен местен фактор сред "азбукарите". Потърсихме за мнение ключови фигури в ГЕРБ и БСП във Варна. Всички бяха единодушни - листата на АБВ-Варна е по-силна от офертата на Столетницата в "морската столица". Да видим резултатите.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО