Бивши депутати и спортисти ще са кандидатите на ГЕРБ във Варна

Листата на ГЕРБ във Варна за предстоящите парламентарни избори ще бъде съставена предимно от бивши депутати на партията и спортисти, научи Дарик. Министърът на регионалното развитие в правителството "Борисов" Лиляна Павлова отново ще е водач, пише dariknews.bg. Второто място ще е за досегашния депутат адмирал Пламен Манушев, а трети ще бъде бизнесменът и бивш член на ръководството на "Новото време" Красен Кралев.

В листата на ГЕРБ попадат още депутати от 41-то и 42-то Народно събрание. Мажоритарният кандидат на вота през 2009 г. и зам.-изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Анна" д-р Красимир Петров ще бъде на избираемо място. Шанс пак да влязат в парламента ще имат още Красимира Петрова, Павел Христов, Нели Петрова, Николай Апостолов, Николай Костадинов и Даниела Панайотова, която беше депутат само за няколко седмици. Д-р Руслан Тошев също ще попадне в листата, след като и на изборите през 2013 г. беше част от нея.

Кандидати за депутати на ГЕРБ ще бъдат и няколко изтъкнати спортисти - олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов, баскетболистът Тодор Стойков и световният шампион по кик-бокс Владимир Вълев-Питбула. Майката и личен треньор на една от най-големите надежди на българското плуване Георгия Кадоглу Гергана Василева също ще попадне в листата на партията. Окончателната подредба на имената се очаква да бъде утвърдена днес от изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО