Симеон Варчев напуска ръководството на Спортна зала

Прокуристът на Двореца на културата и спорта във Варна Симеон Варчев се оттегля от поста. Това обяви самият той на специална пресконференция. Като причина за оставката той изтъкна влошеното си здравословно състояние и предстоящо лечение в чужбина, пише dariknws.bg. В продължение на 14 години Симеон Варчев ръководеше ДКС.

"Всяко начало има и край. Дойдох през 2000 г. и не съм си мислил, че ще остана 14 години. Дълъг период, в който човек дава доста от себе си да постигне успеваемост. През тези 14 години организирахме над 2000 спортни, културни и бизнес прояви и нямаше нито едно провалено мероприятие. Втората ми гордост е, че независимо през какви катаклизми сме минавали, хората са оставали на работа. ДКС е много сложно за управление предприятие. Няма в света спортна зала, която да е по Търговския закон и да развива и други дейности. 2006, 2007 и 2008 бяха прекрасни години. Сега нещата не са такива. Вече има молове само за търговска дейност. В края на миналата седмица след дълги разговори взех решение да преустановя работата си в ДКС. Причината е здравословното ми състояние, което за съжаление се влошава. Предстои ми лечение в чужбина и се надявам да се пооправя", заяви Варчев. Той добави, че всеки момент ще започне ремонтът на зала "Конгресна", след който тя ще разполага с 5008 седящи места.

Новият прокурист на ДКС е 54-годишният Минко Христов. Той е координатор на местната структура на партия "Новото време". Завършил е икономика и право. Работил е във военния завод "Арсенал" в Казанлък, "Заводски строежи" в Девня, има опит и в частния бизнес. "Благодаря на Варчев за дългата му кариера, с която той допринесе за популяризирането на спорта. Надявам се, че с това, което той направи по привличане на средствата за ремонта, Спортната зала отново да стане притегателен център", каза Христов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО