"Запалката" обезкостява БСП във Варна. АБВ "прелива" гласове към ГЕРБ, Гуцанов реди нелепици за Барселона

Румен Петков е активирал всички свои схеми във Варна, за да обезкости местните бесепарски електорални кохорти. Опрял е даже до кадрите на Красимир Премянов. Добромир Джиков, който е пети в листата на АБВ в Трети многомандатен варненски избирателен район, е известен като приближен до бившата "дясна ръка" на Жан Виденов. И какво се получава - ББЦ, "Атака", "фронтоваците" и "азбукарите" ще дърпат избиратели от Столетницата във Варна. Кофтално за червените. Междувременно Борислав Гуцанов се излива в радио-интервюта за Бургас и Барселона. Преди Варна се сравнявала с Барселона, а сега - с Бургас.

Гуцанов е загубил връзка с действителността. Не му е за пръв път, но сега нещата явно са много зле. Варна никога не се е сравнявала с Барселона. Само Борко бърбореше, че ТРЯБВА да мери ръст с Барселона, когато червените изградели "мегапроектите" - направо ги реализираха, няма що... Даваме този пример, за да се усети разликата - вразите на червените бачкат яко на терена, а Гуцанов се е фиксирал в банализмите от пропагандата на БСП-Варна от предишни избори - през 2011 г. Боби раздуваше същите едри лафове. И що стана - праснаха го дори своите и се провали на кметския вот.

Ако Борислав Гуцанов не слезе на земята и не огледа терена, за да види как здраво са се разшетали останалите играчи, които напират за гласчета "вляво", ще го отнесе по пълна програма. Боби Гуцанов ще се провали на изборите и няма да може да се оправдае с Лидия Петкова, която го играе формален председател на БСП-Варна. Всички знаят кой е местният градски лидер. Вместо да бърбори нелепици за Барселона и Варна, Борко ще стори добре, ако се залови за истинската работа. Суетенето в щаба на "Македония" е контрапродуктивно.

Докато Борислав Гуцанов и Светла Такева си губят времето в щаба, Асен Дебелия изпраща "бригада" след "бригада" в областта. Нещо повече - не пропуска да мачка Гуцановите хора и по районите във Варна. "Дилърите" на "чавки" сноват между клиентелата. Боби Гуцанов и Анелия Клисарова да не се изненадат на 5 октомври. Обаче - да беше само Асен Дебелия. Ами "Запалката" - неговите схемаджии са влезли във връзка с бивши и действащи ченгета и гласят серия от коварни ходове. Румен Петков ще си заформи срещички с контрольори на старите общинарски мрежи, за да дръпне електорален ресурс и по тази линия.

В същото време Боби Гуцанов се опитва да играе "чисто" - ама на ужким. Прави се, че атакува гербаджиите, но не смее да спомене дори името на партията. Знаело се кой управлявал, когато Варна дръпнала назад и вече не можела да се "сравнява" с Барселона. Борислав Гуцанов няма как да отвори приказка срещу ГЕРБ-Варна, защото тутакси ще му затворят устатата хората на Красимир Маринов. Да не би да са тайна връзките им? Как няма да го бачка при това положение Румен Петков? Как няма да му се подиграва Асен Дебелия, докато разпуска в хотела над "Иванчов хан", където е разставил "тайният щаб" на Янковите хора? Даже и да не влязат в парламента "азбукарите", ще "прелеят" гласове към гербаджиите във Варна, които сън дълбок да заспят, пак ще намачкат безхаберниците в БСП-Варна, воюващи за "чавки".

Потресно е как се самоубиват червените в "морската столица". Дори от най-близкото обкръжение на Боби Гуцанов редят интрига след интрига, че не смеел да каже думица за ГЕРБ, защото искал да запази позицията на Светла Такева. Как да повярваме - Гуцанов да жертва добрия изборен резултат заради своя близка. Не може да бъде. Не верваме. Ама гаднярите сплетничат, защото негови довереници изнасят инфо от "кухнята". Ами когато стартира и официално предизборната кампания?!

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО