20 бона глоба за Спортна зала

Комисията за защита на конкуренцията глоби с 20 880 лева Двореца на културата и спорта заради незаконно сключен договор от 7 май за възлагане на обществена поръчка за основен ремонт на обекта. Санкцията е в размер 10 на сто от стойността на сключения договор, пише dariknews.bg. От една страна е било допуснато предварително изпълнение и е сключен договор за възлагане на обществената поръчка, а от друга - при постановяване на решението е установено нарушение на закона, засегнало възможността на лицето, подало жалбата - "Тилев Архитекти" ООД, да бъде определено за изпълнител в процедурата.

В началото на февруари, по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите",  правителството отпусна 4,5 млн. лв на община Варна за ремонта на залата, като преди това даде 500 000 лв. за стартиране на процедурите за проектиране. Ръководството на Спортна зала обяви обществена поръчка без да спази законовите изисквания и процедури. Впоследствие се наложи общината да подпише споразумение с ръководството на двореца, по силата на което да започне ремонт без обявяване на обществена поръчка. Той е възложен на фирма "Хидрострой".

Въпреки че обществената поръчка, обявена от екипа на Симеон Варчев на практика вече не важи, предприятието продължава да понася глоби заради нея. В края на август Варчев подаде оставка. Новият прокурист на ДКС е 54-годишният Минко Христов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО