Чавдар Трифонов предложи "политическо селфи" на кандидатите за варненски депутати

Председателят на Гражданско сдружение "Възход за Варна" Чавдар Трифонов отправи нестандартна покана за "политическо селфи" към кандидатите за народни представители от Варна. С цел да повиши избирателната активност сред съгражданите си, Трифонов зададе 5 въпроса за 5 октомври към всички 25 водачи на листи от морската столица, като ги призова да отговорят с видео - лице в лице с варненци. Питанията са с регионална насоченост и целят да провокират бъдещите народни избраници да поемат повече ангажименти за развитие на Варна и региона.

Чавдар Трифонов пита:
- Първата стъпка, която ще предприемете за повече пряка демокрация? Как ще намалите дистанцията между вас и вашия работодател (народа)?
- Какви мерки ще предприемете за оптимизиране работата на администрацията, така че да се намали бюрократичната тежест?  Колко време ще ви отнеме приложението им?
- Какви мерки ще приложите за преодоляване изоставането в стандарта на живот и равнището на заплащане във Варна и региона спрямо София и региона?
- Кои от правомощията на държавната власт и приходите на държавния бюджет бихте отнели в полза на регионалното развитие и децентрализацията?
- Заслужаваше ли Варна да стане културна столица на Европа и защо? В кой културен ресурс на региона трябва да се инвестира повече?

На 1 октомври политическите селфита - отговори на кандидатите за народни представители ще бъдат публикувани в социалните мрежи и в блога на Чавдар Трифонов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО