Янко Станев: Да не бъркаме лозунгите с решенията

"Дискредитират ме, защото винаги съм на първа линия.". По този начин зам.-председателят на Общински съвет – Варна д-р Янко Станев обясни защо е една от най-обсъжданите личности в морския град. "Обичам да съм ангажиран. Смело да влизам в битки, особено, когато са каузални. Чувствам се комфортно с хората, с които работя и с хората, с които се срещам.", заяви още градският съветник от СДС-ДА в предаването "Зала Пленарна" по Дарик радио.

Той призна, че умира от смях, когато чува за себе си легенди, че управлява Варна. "Как точно ще управлявам града - институционално, задкулисно? Какво точно притежавам от лостовете? Имам познанията и уменията, с които мога да помагам. Някой си мисли, че аз ще вляза при кмета, при председателя на Общински съвет и ще му кажа тука това е така и така трябва да стане. И той ми козирува, отива в другата стая и напечатват документите. Това са най-големите глупости, които съм чувал., аргументира се Станев.

Той обясни и причината защо е изключен от ДПС. "Изключиха ме от ДПС, защото винаги искам да бъда на първа линия, а там наистина нещата се промениха. Аз не съм ангел, но моралът ми за ДПС се счупи. Всеки човек ще се счупи, когато чуе на Областната конференция Ерджан Ебатин (сега областен председател на ДПС-Варна) как агитираше хората мюсюлманин за мюсюлманин да гласува. Аз агитирам извън това хората да нямаме разделение по религия, по етноси, а вътре се агитира по този начин.", обясни лидерът на групата СДС-ДА в местния парламент.

Д-р Станев заяви, че са нужни спешни реформи, които ще оздравят държавата. Те трябва да бъдат изковани от новия парламент. "Хората искат стабилност – финансова и икономическа. Ако трябва да ги сглобя нещата първо трябва правна реформа, пенсионна реформа, образователна реформа, реформа в здравеопазването. Тези неща трябва да се приемат и да се решат. Трябва да загърбят законодателството в минало време и да коват закони за бъдещето.", каза още Янко Станев. Резултатът на "Реформаторите" и отговорността пред България изисква да подкрепят правителство с премиер Бойко Борисов. Това е политическата логика. "Да не бъркаме лозунгите с решенията.", заяви Станев.

Той не пропусна да коментира и изборите в морската столица. "Полицията във Варна се изложи на тези избори. Пак, както преди! Бареков лъжеше по време на изборите, ДПС си пазареше! Това са неща, които се знаят. Полицията едва ли не се опита да направи чадър на тези, които купуват, като притиска тези, които не участват в изборите на правилната страна. Обикновено тези мероприятия имат частичен успех, но и с времето се отмиват. Ала не бива да се оставят без последствия. Отиват полицаи при брат ми, да питат къде живее брат ти. Психологически трик, защото е ясно, че всички знаят къде живея, а и къде да ме намерят. Ама... бутам те дъще, сещай се, снахо. По-интересно е, че и се купуват гласове и има корпоративен вот.", сподели зам.-председателят на Общински съвет - Варна.

Д-р Станев коментира и случаят 18/18. Според него местните лидери на ДПС във Варна са принудили преференциално избраният за депутат Алеко Атанасов да се откаже от парламента. "Не е накаран да се откаже. Принудили са го. Знаете, че ги познавам всичките. Дублирането на номерата 18/18 е плод на емоционална неграмотност. Това, че са го извикали сутринта и са го накарали да се откаже, е ясно. Аз познавам всички хора там.", категоричен бе Станев.

"Занимавам се с политика заради битката между доброто и злото. Вярвам, че накрая ще победи доброто. Песимизмът никога не е спечелвал, която и да е битка. Имам мисия и ангажимент. И това е Варна.", завърши Янко Станев.

dnes+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО