Красен Кралев се пуска в кушия за ССК "Черно море", за да стане министър на спорта на Бойко Борисов

Чудим му се на нашия приятел Красен Кралев, познат и като "краля на пиара", когато дипли предълги рекламни текстове, за да си оре нивката - да стане министър на младежта и спорта, де. На 30 август видяхме Красен заедно с Цветан Цветанов при представянето на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-Варна за 3 МИР. Не опроверга наша публикация, в която първи го бяхме нарисували като човека на Бойко Борисов за министър на спорта. Ама това беше преди изборите. Лошото е, че Б.Б. не получи 100 депутати и сега трябва да търгува министерски постове. На Кралев може да му се наложи да остане депутат известно време, твърдят наши хора в обкръжението на Борисов. Сложничко му е на лидера на ГЕРБ, сложничко.

Красен Кралев е принуден поне да запазва позиции, ако не ги разширява. По тази причина е подсказвал, научаваме, на оперативното ръководство да го подкрепи в кушията за президент на ССК "Черно море". Сдружение Спортни клубове "Черно море" е спортна организация на спортните клубове в системата на бившето Флотско-студентско-физкултурно дружество "Черно море". Това е най-старата спортна организация в България. Началото на ССК "Черно море" е през пролетта на 1909 г., когато в центъра на Варна се основава дружество "Спорт" - Варна. ССК "Черно море" е наследник и на основания на 3 април 1916 г. СК "Владислав". Историята задължава. Обаче битката в петък - още повече.

В петък предстои избор в клуба. Две са фигурите - Красен Кралев и Чавдар Трифонов, кандидат-кметът, направил фурор на изборите миналата година, когато във Варна се оформиха две линии - на Иван Портних и Чавдар Трифонов, а Христов Бозов се набута ентусиазирано между тях. И загуби, разбира се. Докато "галеристите" атакуват, те си знаят защо, Иван Портних, Чавдар Трифонов влезе в ролята на алтернатива на Красен Кралев като "спортен деятел". Няма вечни позиции. Когато ПАСОК беше голяма политическа сила в Гърция, имаше любим слоган - "Време е за промяна". Византийските номера са класика в жанра в морската столица, но Красен Кралев едва ли трябва да разчита на решаваща подкрепа от основните фигури, спекулирайки, че вече е депутат.

Прекаленото натоварване вреди. Ако Красен Кралев е решил да става министър на спорта, Бойко Борисов твърдо му го е обещал, едва ли има нужда да се товари и със ССК "Черно море". Така си мислим ние, но той си знае. Да не говорим, че влизането в излишни битки, е вредно за "тишината" в Междинката. Периодът е такъв - Междинка в борбата за власт. Ако Красен Кралев иска да запази позиции във Варна, докато се бори за министерски пост в София, рискува да се натовари и да падне между два стола.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО