"Тайни срещи" във Варна превръщат Съвета в мавзолей. Трима се целят в креслото на кмета

Епопеята "Бойко прави правителство" прикрива активностите на основни фигури от варненската политическа Сцена. Те са вечните заподозрени за "кукловоди". За град, описан от нас в "Наблюдател" през юни 2001 г., когато Илия Павлов, беше уж бигбос на държавата, като "Добре дошли в града на ТИМ", това е твърде, твърде, пресилено. Обаче. Това не означава, че основните играчи не се опитват да си подредят "къщичките" за кампанията догодина.

От десетина дни в морската столица текат "тайни срещи", на които политически играчи се опитват да се договорят за формиране на "алианси". Това няма как да стане. Повечето от тях ще играят двойно, че и тройно. "Алиансите" са опити за форматиране на "фронт-групите". Видимост. Омъгляване. Илюзионизъм. Нищо повече. Апропо - кой ли е варненският политически Хари Худини..?

В същото време е очеизвадно, че на Терена няма достатъчно мощни нови играчи, които да съборят "ветераните". Корпоративните босове в града вече са се насочили към "боец", който да обърка сметките на "старите играчи", но го пазят в "тайна"...

Борислав Гуцанов се е навил да се пусне в Кушията. Отсега му въртят мръсни номера. Вразите му в БСП се групират около Красимир Янков, който победи Джуниър с преференции на парламентарния вот. "Азбукарите" са се наточили да влияят на вота. Те са трети кръг по интереси в Левицата на Варна. ДПС няма ресурс за въздействие върху процесите. ГЕРБ лежи на дрейф - уж вторият мандат на кмета Иван Портних бил в кърпа вързан. Всъщност трима се целят в креслото на варненския кмет.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО