Бойко Борисов разчиства Терена в ГЕРБ-Варна, внимава за ТИМ. Тодор Балабанов напира да смени Иван Луков

Бойко Борисов разчиства Терена в ГЕРБ-Варна. "Дългата ръка" на Цветан Цветанов е само инструмент за "освежаването". Вече ви осведомихме, че отчетно-изборните събрания в местната организация на Борисовата партия са повод за премитане на Собата. Всичко ще се реши в Изпълнителната комисия, разбирайте - на четири очи между Б.Б. и Цв.Цв. в Банкя преди заседанието. Варна е приоритет за Борисов. Отдавна е дал заявка, ех, че му е важна и се точи за втори мандат на кмета Иван Портних.

Старите играчи си оплетоха кошницата по райони, но това не означава, че всички ще останат на позициите си. Иван Луков бил нарочен за смяна от лидерското място в район "Аспарухово". Пътник бил и Николай Апостолов в "Младост". Той се жалвал, където станел и седнел "за по едно коняче", че го предали. Руслан Тошев също не бивало да смята, че си е опекъл работата в "Одесос", отсичат запознати. Лилия Христова, която държи "Приморски", напоследък била, научаваме, върло кахърна. Тодор Балабанов, влиятелен общински съветник, напирал да заеме позицията й. Засега най-добре стоял Николай Костадинов във "Владиславово".

Иван Луков е нацелен за СВАЛЯНЕ от председателското място в Общинския съвет. Тодор Балабанов, свързван от прекрасно запознати с икономическата група ТИМ, която е "незаобиколим фактор" във Варна, заявил амбициите си за позицията на Иван Луков. Ако Бойко Борисов наистина се реши на този вариант, обсъждан вече няколко пъти в тесен кръг с Цветан Цветанов и Лиляна Павлова, това ще бъде ясен знак, че ще разчита на ТИМ за втория мандат на Иван Портних. Обаче - тимаджиите са известни от 20 години, че никога не залагат на "едно конче". Освен тяхното - троянското...

Бойко Борисов се опитва да се "разтовари" от старите играчи, за да сключи нови алианси с "партньорите". Не става дума само за ТИМ. Бизнесът във Варна повече от година писка кански от рекета на "тъстовете", които ги щавели яко. Някои даже съжалявали за времето на Павел Димитров. Видни бизнесмени вече се оглеждат за алтернатива на Иван Портних и това очевидно не е убягнало от вниманието на Б.Б., който явно не иска да се повтори кошмарната предизборна кампания от лятото на 2013 г. Да видим.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО