Ивайло Бояджиев запецна на сесията на Общинския съвет във Варна

Скандалният съветник, известен преди и като приближен на Веселин Марешки, Ивайло Бояджиев, на няколко пъти запецна на сесията на ОС Варна. Първо, Бояджиев, който премина през повече от 3-4 политически формации, и в момента не е ясно в коя партия е, или в коя група в ОС членува, още във вторник обвини съветниците, а и заместник-кмета по финанси Пейчо Пейчев, че се вземат пари от здравните помощи, за да се платят наемите на жилищата на уникалните специалисти, които болница Света Марина и ВМИ Варна са привлекли да лекуват варненци и да обучават кадри.

Второ, Ивайло Бояджиев разпространи и документ от общинската администрация, който според него доказва, че пари за наеми няма предвидени и ще се похарчат от помощите. Трето, съветникът Бояджиев не се интересува от професионалните качества на предложени за членове на управи в Търговските дружества на Община Варна, а само от тяхната партийна принадлежност.

От цялата нервност, която съветникът демонстрира през цялата сесия и от отговорите, които получи, станаха ясни няколко неща. Първо, Заместник-кметът по финанси Пейчо Пейчев изчете приложение към бюджетните сметки в сектор "Здравеопазване" и на всички стана ясно, че парите за наеми на жилищата на медицинските светила са предвидени в бюджета. Така истината излезе наяве.

Второ, от изказването на съветничката на ГЕРБ Марица Гърдева се оказа, че документът, който скандално размахваше Бояджиев, е подписан от г-жа Миглена Бояджиева, директор на дирекция "Здравеопазване", и, меко казано, е въвеждащ в заблуждение. Както се казва семейна драма в стил "Биг Брадър", тъй като е известно, че г-жа Бояджиева е съпруга на г-н Бояджиев.

Трето, Ивайло Бояджиев не е изяснил, може би и за себе си, въпроса на коя партия е член и кое политическо пространство подкрепя. Що се отнася до неговата принадлежност в левия или десния политически сектор, стана ясно, че той не подкрепи избирането за шеф на Комисията по ОВОС кандидатурата на ГЕРБ в лицето на съветника Байчев.

Остава да изясним дали Бояджиев си плаща редовно наемите за кабинетите на ДКЦ-тата на Община Варна, които ползва за нуждите си като джипи.

Следва...

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО