Градинката пред бл.14 на ул. "Студентска" е спасена. Червени интриганти гласят завера срещу Гуцанов заради пиара

Строителство в градинката пред бл.14 на ул. "Студентска" няма да има. Това стана ясно след гласуване по казуса на заседанието на Общинския съвет, уточниха съветниците от групата на БСП в местния парламент. До решаване на казуса, който е на дневен ред пред хората живеещи на ул. "Студентска". от години, се стигна, след като още преди повече от месец те се обърнаха за помощ към БСП. Лидерът на Градската организация, Борислав Гуцанов, и част от съветниците присъстваха на протестите, на които хората, категорично изразиха мнението си, че няма да позволят на общината да даде зелената площ пред блока за поредния строеж.
 
Въпреки обещанията на местната администрация, че въпросът ще бъде разгледан на заседание на ОбС точката отсъстваше от дневния ред на предварително подготвената работна програма на заседанието, което започна на 11 ноември, 2014 г. По предложение на групата съветници от БСП, внесено от Огнян Къчев, тя беше добавена и стана възможно разглеждането й по същество. В крайна сметка след гласуването вече е ясно, че собственикът на терена ще бъде обезщетен, а мястото ще бъде отредено за зелена зона, обясниха съветниците.

"Спечелихме една битка заедно с всички хора, които по време на протестите и срещите заявиха твърдата си гражданската си позиция. Отстояха намеренията си да не позволят поредният строеж да заграби междублоково пространство, там където децата им играят. Надявам се, че процедурата ще бъде доведена до финал и общината няма да търси някакви вратички, за да не спази това решение.", заяви председателят на БСП - Варна Борислав Гуцанов.  Той беше категоричен, че БСП ще продължава да стои зад варненци и няма да позволи местната власт да прави каквото и когато иска, загърбвайки интересите на хората.

Бавно и полека Борислав Гуцанов обработва общественото мнение, че евентуалната му кандидатура за кандидат-кмет от БСП не е чак толкова безперспективна. В същото време червени острилки готвят, научаваме, завера срещу градския председател. Михаил Миков е бомбардиран с техни писания, убеждаващи лидера на БСП, че кандидатурата на Боби Гуцанов е несъстоятелна. В същото време не предлагат алтернатива. Анелия Клисарова е плътно зад Гуцанов Джуниър. Отказала е да влиза в интриги. Николай Джагаров пък нямал никакви шансове - най-много да се класира пети-шести след първия тур.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО