Сочна интрига трови клановете в ГЕРБ-Варна. Депутат реди пред Б.Б. екскмета на Вълчи дол за "земеделски началник"

Гербаджиите затънаха в кадрови неволи. След "втория ешелон" дойде ред и на "третия". Преди десетина дни плъзна мълва, че за директор на Дирекция "Земеделие" гласят Живко Петров от ГЕРБ-Варна, който беше 13 в листата на Борисовата партия в III МИР. Той трябваше да смени Георги Георгиев от БСП, известен с близостта си до Сергей Станишев и Мониката. Комбинацията с Живко Петров, шеф на ВиК-Девня, се закучи. Апетитите към Дирекция "Земеделие" и към Фонд "Земеделие"-Варна, откъдето тръгват паричните потоци, качиха равнището на играта.

Междувременно изгря звездата на Веско Василев, бивш кмет на Вълчи дол, който бе много близък едновременно до Данчо Симеонов, ексобластен управител, и Павел Димитров, шеф на ГЕРБ-Варна по онова време. Обаче на местните избори през есента на 2011 г. Павел Димитров подкрепи "братовчедката на Бацата", както бе известна знакова фигура като Пенка Йорданова, която сега е кмет на Вълчи дол от ГЕРБ. Данчо Симеонов се опита да компенсира с привличане към схемата на електоралните мрежи на ДПС, но В.В. загуби.

Веско Василев е "широкопрофилен политически играч", раздуват авери на баща му. Бизнесът със зърно го превърна във фактор и го свърза с мощни фигури. През годините на кметуването си е получавал подкрепа от "сини", "червени" (!!!), както и от ДПС. Гербаджиите се отчетоха с лобито на Данчо Симеонов, а два джипа намериха своите собственици, докато Павел Димитров се изживяваше за бигбос. Оказва се, че Веско Василев пак е пробил в ГЕРБ-Варна.

По линия на авджилъка се е сдушил с о.р. вицеадмирал Пламен Манушев, който лобирал за него в най-близкото обкръжение на Бойко Борисов. Някои от босовете на кланове в ДПС също обещали да ударят по едно рамо. Червените реднали, че няма да пискат и пречат - очеизвадно е защо. Ако Веско Василев влезе в дирекцията, това ще увеличи шансовете му за реванш срещу Пенка Йорданова на местните избори догодина. Залогът е голям и врътката на Манушев и сие може да разтресе яко ГЕРБ-Варна.

Eвентуалното назначаване на Веско Василев e било обсъждано даже в Банкя - преди Цветан Цветанов да се отправи за поредния инструктаж в САЩ. Не е забравено "НЕФОРМАЛНОТО" посещение на тогавашния американски посланик в София, Джеймс Уорлик, и прекрасната му преводачка, апропо,  във Вълчи дол, поканен от мощна агрофирма.  Пласирането на бившия кмет на Вълчи дол за шеф на Дирекция "Земеделие" крие потенциал за взривяване на мощно клиентелистко котило, навързало като свински черва гербаджии, депесари и бесепари.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО