Иван Портних събира "тъстовете" за ЧРД. Налага "глоби" на двама за превишаване на права

Варна празнува и псува. Песни и пляски на народите превзеха етажите на сградата на Община Варна. Вътрешната украса за Коледа в Билдинга минава като декорация за ЧРД на кмета-слънце Иван Портних. 18 ноември е обявен за втори празник на Варна в кръга на "тъстовете". Портних твърдо е решил да се кандидатира за втори мандат. Борисов e "за". Спекулациите, че Ванко няма да е човекът на "Бойко" за морската столица са несъстоятелни. Линията на поведение на кмета издава намеренията му. От известно време се опитва да внуши на "просветената публика", че се напъва, пардон, да се еманципира от приятелския кръг на Тъста.

Наши агенти на дълбоко прикритие в най-близкото обкръжение на Ванко и на съпругата му Вилислава чинно докладват, че по време на вечерята за ЧРД Зетят ще наложи "глоби" на някои от "лейтенантите" на Тъста. Увличали се прекалено. Издънвали новата му схема. Апропо. Иван Портних раздува сред "партньорите" си, че щял бил да резне далаверата с Ледо-Медо и другите търговски схеми на пъпа на Варна чрез търгове (сякаш не могат да бъдат нагласени). Уплашил се от слуха, че превръщал "тунингования" пешеходен ринг в база за принадена стойност на хората на Тъста: всички оборотни точки за търговия под Ножа.

Иван Портних няма друг ход. Принуден е да разиграва театро. Основни варненски играчи, които не се отчитат на Бойко Борисов, му вкараха "надзирател". В същото време "тайните срещи" на Красьо Дебелия, известен като "лейтенант" на Цветан Цветанов, с видни местни гербаджии продължават. Валя Софрониева, председател на комисията по "Собственост и стопанство" на Общинския съвет, и Николай Апостолов, бивш председател на Съвета, също оценили идеите на емблематична фигура като Кр. Терзиев за развитието на кръга на "тъстовете" - точат лиги за втори мандат.

В комбинациите бил посветен и знаков играч като Веско Черкезов (близък до Иван Костов и Славчо Христов), който подобно на Красьо Дебелия е наясно със "схемите" на Цв.Цв. с Маргините в района на Смолян и, разбира се, на Златни пясъци. Мерцедесът на В.Ч. често е засичан по явките на някои от опозиционерите на "тъстовете". Не че Кр. Терзиев не го държи в течение на актуалната правилна политико-корпоративна линия. Понякога от двойни игрички даже на Ванко му става сложничко и почва да псува наред. Тъста може да му е скъп, но неговият задник му е по-близък.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО