Путин е бесен. САЩ и ЕС го изхвърлят от Югоизточна Европа заради наглостта в Крим и Украйна

Руският царизъм се е провалял трагично в историята заради обстоятелството, че взима ролята си на арбитър в определени зони прекалено на сериозно. Същото сега става с Владимир Путин. Оказва се, че сме надценявали експертизата му, когато свързвахме неговата "евразийска парадигма" с визионерството на култов геостратег като ген. Ростислав Фадеев. Грешката на руските лидери винаги е била една и съща - имат се за голямата работа. Никога не са разбирали същностната "имперсоналност" на западняшката бюрокрация и управленска схема. Путин хем хвали Столипин, хем прави обратното...

Измишльотината, че в Европа нямало лидерство, е руска песновка. Като няма лидерство, след като Ангела Меркел не е Хелмут Кол, защо Путин се усуква около нея. Очеизвадно е - Системата на тези, които са обявени за "слаби лидери", е ефективна, а системата на Русия, която бъка от "лидери", леле, леле, като впиянчения Елцин и като опиянилия се от себе си Путин, е шлякано неефикасна. Рублата загива. Депутати на Путин искат да линчуват любимата му банкова шефка, малииии ужасссс, а в това време той се вихри с кризисен пиар в Анкара. Русия е слаба икономика. Държавата на Путин е на път да се превърне в суровинен придатък на Китай.

В това време Владимир Путин се изживява като император - завладява Крим, мачка Украйна. И? Получава си го. Слабият, според руснаците, лидер Барак Обама изведнъж реши да прояви характер. Така си го обясняват руснаците. Фактите сочат друго. Системата на американците се задейства. Не България спира Путин - западняците му показаха червен картон. Великият, пардон, лидер на Русия, когото кметът на Санкт Петербург Анатолий Собчак превърна във фигура от градски мащаб и предложи като доверено лице на паникьосаната Таня Дяченко, която пък го заведе при татко си, тепърва ще разбира, че с такива олигофрени като Митка Кисельов, плашещ Америка с ядрено изпепеляване, далече няма да стигне.

САЩ и ЕС изхвърлят Путин от Югоизточна Европа. Президентът на Русия се опитва да изтълкува повторението на "Кримската война" като фарс. Ако има нещо фарсово, то се открива в неговото поведение. Англия и Франция не мачкат при първата война Русия заради Турция, а поради стремежа да се запази геополитическото равновесие в зоната. Сега е същото. Само дето се върши с други средства. Путин може да разлисти не само поучителните текстове на ген. Ростислав Фадеев, но и спомените ("Verlorene Siege", "Пропуснати победи") на велик стратег като Ерих фон Манщайн, който е овладявал Крим. След това да продължи да се радва на придобивката си като "пропусната победа". И да оставя тв слугите си да дрънкат нелепици, че Крим винаги е бил руски. Колко да е бил - колкото един оргазъм на Екатерина Велика от нейния фаворит ли?

Владимир Путин се проваля като геостратег. Измислицата за "многополюсен свят" е малоумна метафора. Фернан Бродел редеше култови текстове за глобалната икономика, когато В.П. като юноша бледен се е захласвал в пропагандни книжки за КГБ. Очевидно Путин е пропуснал посланията на глобализма. Също като Хитлер не е разбрал защо е кретенско да воюва за "жизнено пространство", след като историческата перспектива вече е превръщала колониализма, от който Германия била изключена, в нещо различно. Германия успя да се включи в модерния глобален пазарен ред. Русия се дъни заради комплексираните си "лидери" и неефективната си суровинно ориентирана икономика.

Владимир Путин плаща висока цена за блъфовете и високомерието си. Такъв като него може да впечатлява само лицемерни американофили в България, които на 1 март, когато В.П. получи право от руските "парламентаристи" да задейства армията извън територията на Русия, се посраха от страх и бълваха малоумни тези от екрана на телевиденията. Путин не може с една тръба да удари по "изключителната икономическа зона" на България, не му се иска да "спира до границата на България", както редна миролюбиво, ех, в понеделник в Анкара, а руската "пета колона" дърдори за ракети. Да попитат Путин дали му е до ракети  - яде го от "колегите в България", сега ще се наслади и на "партньорството" на Ахмет Давутоглу.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО