Брат на политик в затвора ще съветва варненски депутат

Само двама варненски депутати са посочили досега нещатни сътрудници, които ще ги съветват по различни въпроси. Това става ясно от регистъра, публикуван на сайта на Народното събрание. Ерджан Себайтин, който е и областен председател на ДПС, е заявил Ведат Сакаллъ и Сали Табаков, пише dariknews.bg. Сакаллъ е бивш депутат на ДПС в 36-то Народно събрание. Той застана начело на градската структура на партията във Варна в края на 2011 г. След парламентарните избори миналата година влезе в борда на директорите на Пристанище Варна и оглави регионалното звено на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ). Той ще съветва Себайтин по икономическите въпроси.

По правните въпроси депутатът ще бъде консултиран от Сали Табаков, чийто брат Митхат излежава присъда във варненския затвор. Ексдепутатът на ДПС в 41-то Народно събрание беше осъден на 5 години лишаване от свобода заради престъпление по служба. Като кмет на Дулово той обяви обществена поръчка за близо 29 млн. лв. за канализация на общината, спечелена от фирмата "Джеми". Компанията е собственост на тъста на брат му, който също е работил в нея.  Сали Табаков беше член на борда на директорите на "Градски транспорт Варна".

Калина Балабанова от "Атака" запазва сътрудника си Георги Гюзелов от предишния парламент. Съпартиецът й е журналист в телевизия "Алфа" и ще я съветва в сферите на публичната администрация и медиите.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО