Кой Шаран ще лапне Масура?! Босове делят РИОСВ-Варна на софри за Никулден, Кольо Николов се връща в играта

Тежки ДЕЛОВИ софри се заформят за Никулден край Варна, Разград, Бояна и Банкя. Питането е - кой Шаран ще лапне Масура. Залогът е голям - Баницата не е безкрайна. Става дума за Голямата Делба на влиянието върху едрия бизнес на действията и бездействията на шефовете и служителите в РИОСВ-Варна. Първи и единствени ви осведомихме за назначаването на Венцислав Николов, бивш шеф на важната "Басейнова дирекция", за директор на РИОСВ. Който държи РИОСВ-Варна, контролира бизнеса в града. Веднага плъзнаха спекулации, че Иво Прокопиев овладява РИОСВ-Варна. В същото време отлично запознати реднаха категорично, че той едва ли ще пренебрегне мнението на Кольо Николов по тази тема. Така се оформи линията "Разград" - особено след позиционирането на Кирил Домусчиев на върха в КРИБ. Подреждат ли се "в линия" Домусчиев, Николов и Прокопиев? Тандемът "Николов-Прокопиев" е ясен. Кой е шефът - също...

След назначаването си Венцислав Николов, кадър на СДС в минало свършено време, но запазил връзките си с влияещи фактори от кръга "Агнешки главички", пръснал корпоративни метастази в ключови властови зони, се разнесе мълва, че всъщност напирал за  реализация като шеф на "Басейнова дирекция." По принцип В.Н. се смята за "човек на Иво". Наш източник на информация в обкръжението на Прокопиев твърди, че "Венци вече не се натиска да се връща в "Басейнова"". Как ще се натиска, ще стои, където и докогато му кажат. Срещу "Кольо и Сие" застава мощната варненска корпоративна конфигурация, която е добре представена в йерархичните властови структури, овладени от Бойко Борисов. Засега влиятелен корпоративно-политически играч като Делян Пеевски застава "странично" спрямо тази "фронтова констелация", пардон, за оперативно-тактическата препратка. Даже раздува, че се "оттегля от Варна", вервайте.

Шумотевицата в Задкулисието, че Кольо Николов се връща в Играта и движи нещата зад кадър, прикрива други остри врътки. Големите играчи уж гледат да не си пречат на бизнеса, но не пропускат да създават проблеми на конкуренцията чрез активностите или пасивностите на своите кадри в администрацията. Един пример. Тодор Батков бе засечен във Варна преди да дойде "Левски" през уикенда. Но също като тима на Гонзо понесе загуба - засега тактическа. "Черно море" победи остатъчния "Левски" на картофената нива, а Т.Б. продължава да губи темпо за житния терминал в Повеляново. Венцислав Николов внезапно се разсеял да се срещне с Тодор Батков. Защо? Кой провокира напрежение по трасето? Кой иска непременно да вкара Т.Б. в Отбора на "момчетата"? Чуваме, че той вече задействал каналите си към тях чрез доверени лица на "Гоце".

Иво Прокопиев и Кольо Николов се правят на силни-вилни по темата "РИОСВ-Варна", но досега не са успели да пласират свои доверени лица на ниски и средни нива. Венцислав Николов е пословично предпазлив, меко казано. Дали и него няма да го набутат в марковия варненски калъп? Може ли да не приеме предложение, на което не може да откаже? Задържането на молбите за назначение е показателно. Докато алчниците, които се бяха наточили да лапкат и папкат от "Южен поток", си ближат лютите рани, босовете "запразниха". Всъщност делбата на РИОСВ-Варна продължи на тежки ДЕЛОВИ софри на Никулден. Кой Шаран ще лапне Масура, ако провокираме някои командировани дансаджии с тази препратка към "мокрите метафори". Жаргонът е прозрачен за познавачите. За ехалето е достатъчно да знае, че без контролирането на РИОСВ-Варна босовете ще бъдат вкарани в допълнителни разходи. Монопол или Делба?!

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО