Борисов се шубелисва да пипне депесарите във Фонд "Земеделие"-Варна и червените в Дирекцията. Защо?

ДАНС влезе в Държавен фонд "Земеделие"-Варна. Извърши арести, претърсвания, изземвания. Първи, почти в реално време, ви осведомихме за активностите на дансаджиите. Съдът остави в ареста двама от задържаните. Преди това, както отново само ние ви информирахме, бе пусната Надя. "Червеното Данче" остана вътре. Активистката на младежката организация на БСП-Варна все още е "вътре". Защо изобщо се натягаха хората на председателя Владимир Писанчев?

Депесарските мрежи са непокътнати. ДПС "коли и беси" във Фонда. Явно Бойко Борисов се шубелисва да пипне депесарите във Фонд "Земеделие"-Варна. Лютви Местан писна като изоглавен, че по места кадрите на ДПС били поголовно уволнявани. Долнопробна лъжа. Само Ведат Сакаллъ вече не е в борда на пристанището. Ерджан Себатин стана депутат, но мястото му в РИОСВ-Варна се пази. Бойко Борисов изглежда много държи на близките си връзки с Делян Пеевски. Вероятно се чувства доживотно задължен на Ахмед Доган за генералските пагони. Обаче. Ако не разбие депесарските мрежи, на следващите избори ГЕРБ ще се срине като БСП на миналите.

Никой не може да укорява ДПС, че пази кадрите си, пискайки за политически уволнения, крякайки за "чистки". Сякаш техните кадри не са били инсталирани на благите позиции чрез политически назначения. Специално във Варна половината им кадри на възлови места са християни - в кадастъра, където се грижи батко Рушен, в Агенцията по храните, в инспектората по образование. Злите езици говорят, че са им дори по-верни от мюсюлманите. Сетне плюйте, че ДПС било "етническа партия". Изплели са си кошничката депесарите в морската столица. Яко източват ресурс. Преразпределят. И от време на време присядат на кефлийски трапези с другарчета от ГЕРБ - на калканче и други гурме изкушения при Ицето от Фонда.

Ицето години наред е обслужвал с морски деликатеси гербаджиите на високи позиции. Те също са в Симбиозата. След като доброзорно пенсионираха Юрова, която прекрасната Роза представи на Павел, хората на Порожанов не възроптаха, че Ицко назначава на кило "девойки" от младежката организация на ГЕРБ-Варна с мерки на манекенки като Ива. Гергана от Вълчи дол също бе нагласена. Плъзна мълва, че Ицко е "бетониран" заради връзките си с Васил Грудев, който стана заместник-министър. Не е непознат и за Порожанов, който отново е начело на Фонда. Ицето вече бил "човек на тъстовете", мълвят в морската столица.

Понеже депесарите се грижат за кадрите си, пратиха Ицето в Техническия инспекторат, а за шеф тропосаха Айрие Ибрямова, изживяваща се като протеже на Емел Етем-Тошкова, която пък бе много гъста с Ализан Яхова, бивша шефка на Фонда. Тя пък бе протежирана от Рамадан Аталай, който като седне на минерална водичка, не спира на рецитира - "Доган е велик!", "Доган е велик!". Айрието е удобен "параван" за истинските "тарикати" от ДПС. Не че не е "гъвкава" - приминава от един лагер в ДПС в друг, без да й трепнат селските оченца.

Лютви Местан може да врещи, колкото си иска, щом като Бойко Борисов позволява. На всичко отгоре кадрите на ГЕРБ са последна дупка на кавала в агенциите във Варна - с изключение на Димитър Атанасов, който отскоро е начело на борда в пристанището. Сякаш ДПС е на власт. Всъщност може и да е, ако се има пред вид колко дълбоко се съобразява премиерът Бойко Борисов с Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Вече втори месец нефелните гербаджии не могат да извършат кадровата промяна в Дирекция "Земеделие"-Варна. Първо посочиха Живко Петров, който бе 13 в листата за кандидат-депутати. Сетне се заговори за Веско Вълчев, който е бивш кмет на Вълчи дол. Пак се върнаха на Живко Петров. Обаче. Оказва се, че министърката не го харесвала. И кадърът на БСП си стои. Да не би "Бойко" да се шубелисва и от Мониката?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО