Стартира кметската кушия във Варна. "Вечните кандидати" истерясаха, скандали тресат партиите

Иван Портних, кмет на Варна и областен координатор на ГЕРБ за региона, се изживява като фаворит за предстоящата кампания за местните избори. След посочването на Варна за европейска младежка столица през 2017 г. Иван Портних бе привикан на среща от Бойко Борисов. Лидерът та ГЕРБ го потупа по рамото на 20 ноември и му обеща, че ще убеди Владислав Горанов министерството на финансите да не е мащеха за морската столица като по времето на Симеон Дянков. Томислав Дончев пък щял да съдейства за европроектите. И.П. се надява реновирането на пешеходната зона, детските градини, детските кътове и прочие детски теми като акцент на кампанията да му осигурят победата на вота. Срещу това се изправят десетина "стари играчи", които са кандидати-ветерани, както и въведената от наше смирение кошмарна тема за кмета - "ТЪСТОВЕТЕ".

Червените са тотално объркани. Не знаят къде се намират. Някои от активистите дори защитават тезата, че нямало смисъл да имат кандидат. Други залагат на Данаил Папазов, който се предложил на "позитанците". Как ще го приемат червените избиратели, след като е известен като провален кандидат на ГЕРБ? Борислав Гуцанов държи съперниците и червените бюрократи на "Позитано" 20 в напрежение. Не казва твърдо, че ще се бори за номинацията на БСП, но и не отрича кметските си амбиции, залагайки на натрупания управленски опит и визия за развитието на града. Бедна му е фантазията на Мишо Миков какви скандали клокочат в червеното задкулисие и заради червената кандидатура за кмет на Варна. БСП има и друг проблем - ако изкарат кандидат, той няма да е единствен вляво. Добромир Джиков се натяга да бъде кандидат на АБВ-Варна. Не че няма и други - даже по-силни варианти. Плъзна мълва, че Румен Петков вече бил разколебан за Добчо Джиков.

И сега се хванете за нещо, за да не паднете. Въпреки скандалите около вечен кандидат-кмет като Веселин Марешки, той отново се точи за кметската кушия. Нещо повече. Опитва се да изработи защитна стратегия за пред компетентните власти, че се опитват да го "репресират политически", защото щял да бъде опасен, ех, кандидат. Десните формации все още не са решили дали да заложат на един кандидат от партия в Реформаторския блок, дали заедно да подкрепят "независим кандидат". Ако избирателите се надяват на "нови лица", ще останат силно разочаровани - "старите играчи" не дават знаци, че имат намерение да се оттеглят от манежа.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО