Клиентите на "Тъстовете" изпищяха за осветяването на схемата "ИАРА"-Варна. Портних бачка Апостолов "на тъмно"...

Малииии, ужасссс, клиентите на "Тъстовете" изпищяха като недоклани прасета за Коледа, след като осветихме схемата "ИАРА". Николай Апостолов, новият заместник-изпълнителен директор на Агенцията, се е ошашавил, разбираме, от гранде бъркалката, която се заформи около назначаването на нов шеф на ИАРА-Варна, след като Бейхан Хасанов даде заявка, че иска да се пенсионира. Очевидно отговорното бачкане му е дошло в повече. Особено се впрегна дружка на Октай Мустафов по линия на "АБВ" - Ремзи Хамди дълго ни се жалваше по мобито, че сме "подливали вода", ех, на доброто момче.

Наша агентка на дълбоко прикритие в Областна управа във Варна ни осведоми надлежно преди два месеца, че "неизвестен кадровик" си бил вкарал свой човек във ведомството - като експерт. Да, ама не, нищо неизвестно няма - О.М. е вкаран вътре като доверено лице на близки до "Тъстовете". Особено на Главния Тъст. Областният управител Стоян Пасев е предложил своя служител Октай Мустафов за позицията шеф на ИАРА-Варна. Сетне уж го бил "оттеглил". Пак да, ама не - кандидатурата му продължава да стои като "фаворит" на бюрото на Николай Апостолов, който вече е БАЧКАН МНОГО ЗДРАВО "НА ТЪМНО" ОТ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ.

Играта наистина е засукана. Реформаторите уж играят за техния човек Тошко Колев. Обаче. "Азбукарчето" О.М. не им е чуждо. Любопитковците да си уточняват при нашия приятел Иван Славков ЗАЩО. Иван Портних иска, който и да стане шеф от предложените, "да му цунка ръчичката". Може и да не е "ритуално". Кметът се "изповядал" в най-най-най-тесния кръг на "Тъстовете", че е в много добри отношения с министър Десислава Танева и с вицепремиера Томислав Дончев. Ако Бойко Борисов наистина реши да подари расова каракачанка на Иван Портних за Ивановден, кметът може да стане "баджанак" с близки на министърката.

Много му е важно на Портних бъдещият шеф на ИАРА-Варна да работи в добро темпо, пълно разбирателство и РЕЗУЛТАТНО с екипа му по евросхемите, свързани и с проект за атрактивно рибарско пристанище върху ЗЛАТЕН ПАРЦЕЛ от десетина декари до канала в "Аспарухово". Какво излиза? Бойко Борисов контролира процесите по скандално забавената подмяна на депесарските кадри в морската столица, правейки се на "умряла лисица", докато всъщност е доказан гурме ценител на добрия калкан. Дали пък Ердоган не го е отворил...

Ако ИАРА-Варна им се вижда сладка хапка на "Тъстовете", реднал Бойко пред наши хора (Не са от "Тенистите" и от агентите на Красьо Дебелия, който, апропо, бил "байпасиран" от "Тъстовете"...), какво оставало, когато дойде ред за Областна дирекция "Земеделие" и за голямата структура на Държавен Фонд "Земеделие" във Варна. От много кадрови зор Иван Портних излезе в отпуск. Докато глези синчето по празниците, пренарежда срещи със знакови фигури и по стар навик "канцелира" други, без да благоволи да си вдигне мобито, когато му напомнят. Леле, кошмар - ако Николай Апостолов не реши проблемите до Ивановден, кметът "като слънце" ще огрее "килимчето" в Банкя.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО