Трус в "Градски транспорт" във Варна. Валят предизвестия. Задава ли се финансов колапс?!

Кметът на Варна Иван Портних даде гръмовна пресконференция за Ивановден. Похвали се. Обяви, че ни "чака много работа през 2015 г.". Няма лошо. Стига да има позитивни резултати. Портних редна, че планираната за рефрешване пътна отсечка ще бъде окей в срок. Дали? Какво ли ще каже кметът за обжалването на Росен Колелиев? Обаче това не тревожи кмета. Портних явно се надява, че всичко ще се нареди. Както винаги.

Фирмите, които винаги печелят обществените поръчки са известни. Давным давно. Не е тайна и друго - в "Градски транспорт" нещата не вървят към "оправяне". На 5 януари ключова фигура във фирмата като Тошко Маринов подава предизвестие за напускане. Заедно с него предизвестия са подали още трима души. В това число и техническият секретар. Вярва ли Портних, че ръководителката ще се справи със ситуацията.

Поне от 20 дни се знае, че влиятелен общински съветник от групата на БСП в градския парламент е заформил добре подготвено питане за финансовото състояние на "Градски транспорт". Ако градообразуващото дружество потъне, това ще се отрази крайно негативно на предизборната кампания на Иван Партних, който трябва да изпълни партийното поръчение от Бойко Борисов - втори кметски мандат.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО