"Сиета и врази" на кмета на Варна подпалиха моторетките за "Градски транспорт" и проекта за "интегриран транспорт"

Заинтересованите читатели може и да не са професионални текстолози и заклети структуралисти, но все пак не би било зле да забележат, че в текста ни "Трус в..." Тошко Маринов, който е подал предизвестие за излизане от проекта за "Градски интегриран транспорт", никъде не е наречен служител на дружеството "Градски транспорт", а само, че е важен ЗА него, тъй като чрез особа като неговата, пардон, се преплитат наистина засукани "схеми". Трусът в дружеството не е заради предизвестията, а поради питането на мнозина служители дали не се задава финансов колапс. И това беше написано безпощадно ясно от наше смирение - С ПИТАНЕ!

Интригата с връзката между заместник-кметицата Лидия Маринова и Тошко Маринов, който влизаше в ролята на "координатор" в проекта, е дублирана от комбинационни, ех, напластявания - къде се настъпват по интересите, въх, протежетата на знакови фигури като Цветан Цветанов, като Лиляна Павлова, като довереничката на "момчетата" и, разбира се, "най-правилните" фаворити - на Бойко Борисов. Освен Тошко Маринов още двама от ангажираните с проекта са подали предизвестия. Допълнителна интрига внася обстоятелството, че Лидия Маринова е нарочена за съперник на Николай Апостолов за лидерството в ГЕРБ-"Младост".

Врътката с "оценителните комисии" тепърва ще се разплита. Но това е само предпочитан повод за "междуособните войнички". Причините са други, ама съвсем. Основната е, че Иван Портних е набутан в хлъзгав пласмент. Юрнали са го, че Тошко Маринов май се бил натресъл в "двойна игра" с приближени на Павел Димитров, предшественик на И.П. като лидер на ГЕРБ-Варна. И още - както често се случва с гербаджийски кадри, гръмва скандал с въпроси за дипломата на "ключовата фигура".

В редакцията постъпиха питания на "внимателни читатели", които задават въпроси - да не би пък Иван Портних да е поискал, ах, Тошко Маринов да подаде предизвестие, защото бил изнесен особено важен документ?! И? Кой на кого е роднина в общината, кой в какви конфликти на интереси влиза тепърва ще бъде нищено, разбира се. Да напомним нещо, което "внимателните читатели" уж не са забелязали - влиятелен общински съветник заформи питане за финансовото състояние на "Градски транспорт". Следете продължението...

Засега ще спестим инфото, което получихме за реакцията на Иван Портних и Пейчо Пейчев. Ама няма да ги бавим с "уточненията" за разположението на силите и "скрития интерес" на хората на Цв.Цв. Хич даже. Кой ли ще изпищи като за ИАРА-Варна и ще ни прати "наблюдатели" със съответния качулат профил?!

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО