Борислав Гуцанов: Кметът на Варна трябва да даде публичен отчет за парите за Двореца на културата и спорта

Дългата предкампания за местните избори в морската столица на практика започна. Откри я председателят на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов. Не знаем дали след Атанасовден зимата наистина ще свърши, но явно червените във Варна вече са нетърпеливи да приключи най-сетне дългата за тях политическа зима. Публична тайна е, че техният лидер в града дава заявка за кмет. Преди това ще му се наложи да убеди върхушката на "Позитано" 20, че има смисъл да одобрят номинацията му. Смята се, че в градската организация няма да има проблем. В събота Борко Гуцанов впечатли дори влъхвите в БСП-Варна, събирайки неколкостотин души на форум "25 години изгубени в прехода". В понеделник Гуцанов продължи с офанзивата по време на пресконференция с Ангел Найденов, депутат, избран в Трети многомандатен избирателен район - Варна.

"Настояваме за публичен отчет от страна на кмета как се разпределят средствата за ремонта на Двореца на културата и спорта и кои фирми са ангажирани с него – как са спечелили този обект, кой ще прави ремонта, примерно, на електрическата инсталация, и колко ще струва тя, откъде ще се купуват новите седалки, кой е доставчикът на материали, ще има ли изолация на залата, за да може да се ползва освен за спорт и за културни събития. Все пак става въпрос за 10 милиона лева и някой трябва да обясни какво наложи, след като бяха отпуснати 5 милиона, втори път общината да иска средства и веднага, след като дойде правителството на ГЕРБ, да се отпуснат още 5 милиона лв. Двоен ремонт ли ще се прави или какво?", отсече Борислав Гуцанов.
 
Народният представител и зам.-председател на ПГ на "БСП-Лява България" Ангел Найденов припомни, че средствата, отпуснати за проектиране на интермодалния терминал на пристанището, като начало на изпълнение на големия проект за ново пристанище, бяха взети от Варна от служебното правителство и пренасочени към други транспортни проекти. По време на парламентарния контрол миналата седмица той задал въпрос на министъра на транспорта Ивайло Московски по темата. "От отговора на министъра разбрах, че процедурата по търга за изпълнител на проектирането е приключила, има избрана фирма, но няма средства, за да бъде подписан договор. Всяко забавяне обаче носи нови загуби за Варна. Факт е, че ако този проект не бъде осъществен, товаропотоците към Варна ще намалеят и ще има загуба на средства за града.", коментира Найденов. "Ние няма да спрем да работим по този проект и както виждате, това което обещахме, че ще питаме и настояваме да се върви напред по него, го изпълняваме.", добави Борислав Гуцанов.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО