Задържаха Илко Джуджето, кадър на "Жеко Лимона". Ченгета от София обръщат хастара на "подземна" Варна

В четвъртък сутринта е бил арестуван Илко Джуджето, познат като кадър на знакова фигура като Веско Жеков, когото някои наричат и "Жеко Лимона", тъй като преди време силно се беше изрусил. Веднага след задържането на Недялко Чубака в сряда, арест, който бе осветен единствено от "Афера" и "БГ Снайпер", плъзна сочен слух, че са метнали хората на В.Ж., тъй като Чубака уж бил свързан с базата в Лятно кино "Тракия", която от години е нарочена за "територия на Лимона". Повече от десет години варненски бопаджии си намираха поводи да разпиват в кръчма, която се намира на метри от "Базата".

Остра мълва броди из Варна. Чакат се още арести. "Външно наблюдение" е изпуснало авер на Черния Роди, а една от групите за задържане се е забавила при проникването в апартамента и "браточките" раздуват, че набелязаният за арест е духнал през балкона. Ако това се окаже достоверна информация, а не пласмент на самите ченгета, за да всяват паника в ъндърграунда, издънката ще е потресаваща. Покрай фигурите от втория и третия ешелон на организираните групи в ареста са набутани и "квартални герои", алармират варненски полицаи, възмутени, че софиянци ги третират като "постоваци".

Оказа се, че въпреки изолирането на меверейците от Варна, във вторник все пак е изтекла информация за готвените арести. Акцията е "пробита" от меверейски началници в София, които покровителстват варненски "босове" - фигури от първата редичка на "подземния свят". Точно заради духването на двама от най-важните заподозрени в "остри поръчки" в сряда Варна осъмна блокирана от жандармерия. Планираната операция за "тихи арести" се е провалила заради дунанмата по каналите за координация, твърди наш информатор в ГД БОП. Хайката за арести продължава.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО